Boros Adrián: újabb érmek és tapasztalatok Kínából

Boros Adrián két újabb dobogós helyet gyűjtött be a kínai maratoni Világkupa-sorozaton. A sanghaji felvonáson a hosszú távú versenyen a második, rövidtávon a harmadik helyet szerezte meg. És összegezte nekünk tapasztalatait a 2019-es világbajnokság helyszínéről.

Több mint egy hete már a Távol-Keleten versenyeznek maratonistáink, Boros Adrián, Dóri Bence Balázs és Bara Alexandra egy meghívásos Világkupa-sorozatra érkezett Kínába, amely a 2019-es maratoni világbajnokság házigazdája lesz. A shaoxingi két felvonást négy éremmel zárták versenyzőink, akik a hét közepén továbbutaztak Sanghajba, ahol ismét egy 3.6 kilométeres „sprintszámot”, valamint egy hosszú távú versenyt tudtak le. Világbajnok kajakosunk, Boros Adrián mindkét számban felállhatott a dobogóra, előbbiben bronz-, utóbbiban ezüstérmet nyert.

„Ismét érmeket tudtam szerezni, aminek nagyon örülök, hiszen nem múlt el ez az idény dobogó nélkül a számomra – mesélte Boros Adrián. – Dóri Bence rövidtávon az ötödik helyen zárt, a hosszú távú versenyen nem ment végig, mert nem érezte a pályát, ami lényegesen rosszabb volt, mint a shaoxingi. Nem mellesleg nem volt itatóember a futószakaszon, mert egyszerre versenyeztünk, így nem tudtuk segíteni egymást. Bence kiszáradt, rosszul lett és feladta a versenyt. Bara Szandi pedig két hetedik helyet szerzett ezen a két versenyen.”

És hogy milyen tapasztalatokat szerzett Adrián a 2019-es világbajnoki helyszínről?

„Az első és legfontosabb, hogy saját hajót kell hozni a világbajnokságra, nem szabad a kínaiakra bízni, mert fogalmuk sincsen, hogy milyen egy maratoni hajó – mondta a versenyző. – A második fontos szempont az átállás. Már otthon el kell kezdeni készülni erre, hamarabb lefeküdni és korán kelni. Nyolc napja vagyunk itt és most aludtam először végig az éjszakát. Sokkal korábban kell kijönni, mint általában a világversenyekre szoktunk. A harmadik fontos tényező, a jó szállás, mert ha nem megfelelő az étel, akkor nagyon fogunk szenvedni. A világbajnokság Shaoxingben lesz megrendezve, ami nyugodt város, de a hosszú repülőút után még három-négy óra buszút vár ránk.”

Boros Adriánra pedig egy újabb utazás. Most Szingapúr felé veszi az irányt, ahol megkezdi a felkészülést a hongkongi surfski világbajnokságra.

„Két hétig leszek Szingapúrban, ahol Szaszák Dénes irányításával edzek majd. Dénes, aki korábban ifjúsági világbajnok volt maratoniban, most a szingapúri szörfkajakosokkal foglalkozik. Nagyon sokat segít nekem, ő szervezi az összes versenyemet, amelyeken az elkövetkező időszakban rajthoz állok majd” – tette hozzá a tolnaiak kiválósága.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók