Mégse

Vizes osztály Kápolnásnyéken

Vizes osztályt indít a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, amelynek tanulói közé tartozott olimpiai ezüstérmes kajakozónk, Tóth Dávid, a világbajnok kenus Lakatos Zsanett, valamint Szilágyi Anett és Dobos András is. A VVSI-vel karöltve, Major Ildikó és Kubina Ádám edzők irányításával, az iskolán belül vízi képzés kezdődik, amelynek részeként a gyerekek megismerkedhetnek a kajak-kenu sport alapjaival.

Hír

A toborzás területén magasabb szintre lép a Velencei Tavi Vízisport Iskola, a 2015-2016-os tanévben ugyanis vizes első osztály indul a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, ahol az egyesület edzői irányítják majd a szakmai munkát.

„Az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid nevelőedzője, Major Ildikó és Kubina Ádám vesz részt az iskolai munkában, a kápolnásnyéki tanári karral összhangban olyan tanrendet dolgozunk ki a gyerekek számára, amelynek köszönhetően elsajátíthatják a vízen járás alapjait, hogyan kell élni, közlekedni, sportolni a vízen és a vízparton” – mondta Angyal Zoltán, a VVSI szakmai igazgatója.

A VVSI által kidolgozott program az első négy év tanrendjéhez illeszkedik, és ahogyan a szakmai igazgató fogalmazott: nem olimpiai bajnoki gyárat szeretnének, sokkal inkább a sportágat szeretnék még szélesebb körben népszerűsíteni, még nagyobb bázisra építeni a Velencei-tónál.

„Az első évben, amikor még kicsik a gyerekek a rendszeres úszásoktatás mellett kilenc alkalommal látogatnak ki a vízitelepre, ahol megismerkedhetnek a hajókkal, a körülményekkel. A második évben már tizenhat órát tartunk számukra, ekkor már speciálisan ismerkednek a sportággal, harmadikra pedig eljutunk oda, hogy kiválóan megtanulnak úszni, a tavat és a hajókat is jól megismerik, és el lehet kezdeni őket beilleszteni az egyesületi munkába – mondta Angyal Zoltán.

Az induló osztály egész napos iskolai oktatásban részesül, így az edzések látogatása nem ró plusz terhet a gyerekekre és a szülőkre. A külső helyszíneken történő edzésekre a szállítást a VVSI a KLIK segítségével oldja meg. A tanulók első osztálytól kezdve hetente 7 testnevelésórán (5 testnevelés, 2 edzés) kapnak lehetőséget a „vizes” sportok megismerésére és elsajátítására.