Világbajnok magyarokkal rajtol a SUP-vb

Csütörtökön kezdődik Kínában az ICF SUP-világbajnokság, amelyre 41 ország több mint 200 versenyzője nevezett, közte több magyar SUP-os is.

„Tudtuk, hogy sokan fognak nevezni, de erre mi sem számítottunk – kezdte Rami Zur, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség SUP Tanácsadó Bizottságának elnöke, az olimpiai bajnok magyar kajakos, Fazekas-Zur Krisztina edzője és férje. – Nagyszerű itt a hangulat, a helyszín készen áll, a kínaiak nagyon barátságosak, és rengeteget dolgoztak ezért a vébéért. Az ICF eltökélt szándéka, hogy

az egyik legjobb SUP-vb-t rendezze meg.”

A magyarokat négy versenyző fogja képviselni: Hasulyó Dániel (felső képünkön), Hasulyó Brúnó, Kövér Márton és Horváth Noémi. A Hasulyó-testvérek közül a fiatalabbik, Brúnó tavaly az ISA SUP Vice-világbajnokságon hosszútávon világbajnok lett, akárcsak bátyja, aki a technikai versenyben nyert vb-aranyat 2018-ban.

A sokszoros maratoni kenuvilágbajnok Kövér Márton és Horváth Noémi az úgynevezett development, azaz a felzárkóztató táborban vesz részt, és indul a vébén a tábor keretei között, valamint Virág Endre is rajthoz áll Kínában.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók