Vereckei Ákos tehetségeket kutatott Sukorón

Rekordmezőny állt rajthoz a hétvégi sukorói diákolimpián. Közel 2800 versenyző ragadott lapátot és küzdött meg az érmekért, helyezésekért. A három napos rendezvényen jelen volt a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos is, aki már a tehetségeket kutatta a vízen.

Új szerepkörben tért vissza a sportághoz Vereckei Ákos. Kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk a szövetség egyik szakmai koordinátora lett, feladata a fiatal tehetségek felkutatása és menedzselése, olyan kritériumrendszer kidolgozása, amely alapján már tíz-tizenhat esztendős korban ki lehet szűrni az igazi tehetségeket.

Korábbi bajnokunk ebben a minőségében vett részt a hétvégi sukorói diákolimpián, amelyen visszaköszönt számára a gyerekkora, pályafutásának kezdete is.

„Ha rendezvényre, élménybeszámolóra megyek minden egyes alkalommal elhangzik a kérdés: miért választottam a kajakozást, és hogyan ajánlanám ezt a sportágat a gyerekeknek. A sukorói vízparton ott volt minden, amiért én a kajak mellett kötöttem ki. Ragyogó idő, víz, látványos sportág, és egy csodálatos, befogadó közösség, amelyben jelen van a gyerek, az edző és a vízparton ott tud lenni a szülő is, akinek szintén tartalmas programot nyújt egy-egy ilyen verseny” – mondta Vereckei Ákos. – Sukoróra is rengeteg család jött el, és jó volt látni, hogy ilyen hatalmas mezőny gyűlt össze. És bizony már most lehetett látni kiugró teljesítményeket is. Itt a pálya egyik adottsága, hogy ha van egy kis oldalszél, akkor bizony rossz a víz. Ám ahogy láttam, több gyerek is képes volt technikailag jól evezni ezen a rossz vízen. Látszik, hogy mely egyesületeknél foglalkoznak már ebben a korban is magas szinten a technikai képzéssel.”

És hogy a számokról is szó essék: a hétvége során 2800 versenyző állt rajthoz, összességében 403 futamot rendeztek, csak pénteken 157 futamot bonyolítottak le egyetlen perc csúszás nélkül. És ezért bizony a szervezőket és a versenybírókat hatalmas dicséret illeti!

Teljes galéria megtekintése

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók