Végső búcsút vettünk Szöllősi Imrétől

Január 13-án a budaörsi új temetőben helyezték végső nyugalomra Szöllősi Imrét. Olimpiai ezüst- és bronzérmes kajakosunk búcsúztatásán beszédet mondott Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Szöllősi Imre december 27-én, életének 82 évében, hosszan tartó betegség után hunyt el. A pénteki gyásszertartáson Schmidt Gábor megemlékezésében kiemelte, Szöllősi Imre személyében egy családtagot egyben hűséges rajongóját veszítette el a sportág.

"Tudtuk, hogy egy ideje beteg, halálhíre azonban mégis letaglózta a kajak-kenu társadalmat. Családunk fontos tagját veszítettük el, de eredményei, és a sportág iránti hűsége örökre velünk marad. Biztos vagyok abban, hogy fentről is ugyanúgy szurkol majd nekünk, mint ahogy tette azt életében is." 

Végső búcsút vettünk Szöllősi Imrétől

A búcsúztatón a családok, barátok, hozzátartozók mellett, részt vett még Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Dávid Géza, mesteredző, aki annak idején a Budai Spartacusba csábította kajakozni Szöllősit, továbbá Tatai Tibor, olimpiai bajnok kenus, Doma Gergő, az MKKSZ elnökségi tagja, az Újpesti Torna Egylet szakosztály-igazgatója, Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, valamint Szakács Bálint, az MKKSZ ügyvezető igazgatója is.

Végső búcsút vettünk Szöllősi Imrétől

Szöllősi Imre az 1960-as római olimpián K-1 1000 méteren, valamint a 4x500 méteres váltó tagjaként is ezüstérmet szerzett, míg 1968-ban Mexikóvárosban K-4 1000 méteren Csizmadia Istvánnal, Giczy Csabával és Tímár Istvánnal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Pályafutása során az UTE és a Budai Spartacus színeiben kajakozott. Egy világbajnoki címe mellett, az Európa-bajnokságokon ötször diadalmaskodott, mindent összevetve pedig 16 érmet szerzett világversenyeken.

Emlékét örökre megőrizzük! 

Végső búcsút vettünk Szöllősi Imrétől

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók