Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

Mesteredzőnk, korábbi szövetségi kapitányunk nevét viseli mostantól a Kolonics György Vízisport Központ új épületének nagytárgyalója. A névadón maga az ünnepelt, Vajda Vilmos is részt vett, aki aztán Csabai Edvinnel együtt adta át az előző szezon legjobb utánpótlás versenyzőinek járó Kolonics-díjat is. Emellett felavattuk az Aranylapát-díjas edzőink neveit felvonultató márványtáblát is.

A csütörtöki ünnepség a Kolonics György Vízisport Központ új épületének aulájában kezdődött, ahol felavattuk az Aranylapát-díjasok márványtábláját. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 2018 óta osztja ki az elismerést olyan utánpótlás edzőknek, akik több évtizeden keresztül neveltek eredményes, tehetséges és mindenekelőtt tisztességes fiatal versenyzőket. Az eddigi díjazottak, azaz Csathó Józsefné Dragos Ágnes, Rasztotzky János, Czina László, Jancsár László, Kovács Gábor és Nyerges Attila is a táblaavatót követően díszoklevelet vehettek át Kubina Ádám főtitkártól.

Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

„Nagyon nagy öröm számomra, hogy ezzel a márványtáblával még maradandóbb az a tevékenység, amit a kollegáimmal végeztünk. – mondta Nyerges Attila. – A munkát ettől a díjtól függetlenül is ugyanúgy a jövőben is elvégezzük, mivel természetesen van egy tartás is az emberben, hogy ezt az utat tovább kell folytatni. 

Rengeteg hely van még a táblán, és nagyon sok az olyan kolléga is, akik hasonlóan alapos és eredményes munkát végeznek.”

Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

A délután ezt követően az emeleti nagytárgyalóban folytatódott, amely mostantól hivatalosan is mesteredzőnk, Vajda Vilmos nevét viseli. Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke elmondta, a Dr. Baráth Etele Székházban már hagyománnyá vált, hogy azokat a közösségi termeket, ahol a kajak-kenu sportág jövőjét építik, egy-egy korábbi szövetségi kapitányról nevezik el. A mostani névadó ünnepségen az idén 88 éves Vajda Vilmos is részt vett, aki meghatódva mondott köszönetet.

Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

„Nagyon jól érzem magam ebben a társaságban, mindig úgy jövök ide, mintha hazatérnék. Sokan voltak itt most is, akikkel együtt dolgozhattam, és mindenkivel felhőtlen a kapcsolatom. Hogy egy gasztronómiai hasonlattal éljek, azt szokták mondani, hogy egy első osztályú étterembe első osztályú vendégek valók. A magyar kajak-kenu sportág viszont mára már osztályon felülivé nőtte ki magát, úgy is mondhatnám, hogy 

Michelin-csillagos lett.”

Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

Vajda Vilmos ezután, Csabai Edvinnel, a Kolonics György Alapítvány kuratóiumi elnökével közösen adta át a Kolonics-díjat. A sportág legjelentősebb utánpótlás elismerését tavalyi eredményeik alapján, ezúttal Gönczöl Laura és Opavszky Réka korosztályos világbajnok és felnőtt vb-bronzérmes kenusok vehették át. 

”Azt hiszem mindkettőnk nevében mondhatom, hogy hatalmas megtiszteltetés számunkra ez a díj. Az évek során, ahogy kaptuk az ösztöndíjakat is egy titkos vágyunk lett ez az elismerés. Ahogy Schmidt Gábor elnök úr is fogalmazott, generációk találkozása volt ez a mai nap, és külön öröm számunkra, hogy olyan emberek előtt állhattunk, akikkel eddig nem is gondoltuk, hogy valaha megismerkedhetünk.” – mondta Opavszky Réka. Gönczöl Laura hozzátette, a mostani díj értékét növeli, hogy az eddigi sikereikhez hasonlóan, ezt is megoszthatták egymással.

”Szerintem mindkettőnknek többet jelent az, hogy ha együtt állhatunk ott mind a vízen, mind a parton, nagyon jó érzés, hogy a jóban és a rosszban is meg tudunk osztozni.” 

Vajda Vilmosról neveztük el a Kolonics Központ tárgyalóját

Az ünnepség végén az MKKSZ Elnöksége megtartotta első ülését a Kolonics György Vízisport Központ Vajda Vilmos tárgyalójában.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók