Újabb online kihívások - értékes nyereményekért

A sportág csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét szemléletformáló kampányhoz és online programokat indított a Facebookon, hogy felhívja, elsősorban a fiatalabb korosztályok figyelmét, a hulladékcsökkentés jelentőségére. A programokhoz csatlakozni a “kajak-kenu kihívás” Facebook-csoportban lehet, a játékok résztvevői értékes nyereményekre számíthatnak.

Újraéledt a Facebookon a tavaszi karantén-időszak alatt létrehozott #maradjotthon-csoport, amelyben március és május között többszáz utánpótláskorú versenyzőnk játszott az értékes nyereményekért. Szerencsére a jelenlegi járványügyi helyzetben minden versenyengedéllyel rendelkező sportolónk látogathatja az edzéseket, online játékot viszont, csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányhoz, ismét indítottunk. Az újraszervezett és átkeresztel Facebook-csoportot mostantól “kajak-kenu kihívás” néven keressétek a legnépszerűbb közösségi oldalon.

“A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) nagy örömmel csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által koordinált kezdeményezéshez, így az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében mi is programokat indítunk, a jelenlegi járványügyi szabályok szigora miatt, most csak az online térben - mondta Schmidt Gábor.

Újabb online kihívások - értékes nyereményekért

- Egyesületeink eddig is sokszor szerveztek olyan akciókat, amikor a gyerekek igyekeztek a környezetüket, a vizet és a vízpartokat az edzők vezetésével megtisztítani. A kajak-kenusok, akik mindennapjaikat a természetben, a vízen töltik, a saját bőrükön tapasztalják, hogy nem jó olyan környezetben sportolni, ahol sok a szemét, vagy szennyezett a víz. A most elindított online kihívásokkal és akciókkal tudatosítani szeretnénk bennük, hogy a szemétszedésen túl a környezetvédelemért úgy is sokat tehetnek, ha 

megtanulnak az erőforrásokkal takarékoskodni.

 Ráadásul mindig fontosnak tartottam, hogy a sportolók nagykövetei legyenek az ilyen társadalmi kezdeményezéseknek, ezekben is példát kell mutatnunk” - tette hozza a sportág elnöke.

A Facebookon indított kihívásokban 2003-ban, vagy később született kajak-kenus sportolók vehetnek részt. Nem feltétel, hogy a kihívások teljesítői versenyzési engedéllyel rendelkezzenek, de a játékok azoknak szólnak, akik rendszeresen látogatják valamelyik kajak-kenu egyesületünk edzéseit. 

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva mindkét kihívásunk november 21-én, szombaton kezdődött a közösségi oldalon külön eseményként, és november 27-én éjfélig tart. 

Az egyik feladat nagyon egyszerű, csak egy környezetvédelemmel, és fenntarthatósággal kapcsolatos kérdőívet kell a résztvevőknek a megadott határidőig helyesen kitölteni. 

A másik feladat ennél több kreativitást igényel, ebben a pályázók kidobásra ítélt tárgyaknak adhatnak új életet. Az elkészült eszközökről egy maximum 30 másodperces kisfilmet kell feltölteni a kihívás Facebook-eseményébe. A pályázatok elbírálását az MKKSZ erre kijelölt zsűrije végzi.  

Újabb online kihívások - értékes nyereményekért

A kérdőívek helyes kitöltői között 30 MKKSZ-es maszkot, valamint ugyanennyi “Ahogy tőlünk telt” című könyvet sorsolunk ki. 

A “Hasznosítsd újra pályázat” győztese új Braća-lapátot, a második helyezett Braća-sport kiegészítőket (spriccdekk, evezős felső, evezős kesztyű), a harmadik pedig egy Braća-sport lapáttartó tokot kap. 

Újabb online kihívások - értékes nyereményekért

Azok az egyesületek, amelynek versenyzői közül legalább tizen részt vesznek a „Töltsd ki a kérdőívet” játékban, és legalább hárman a „Hasznosítsd újra pályázatban” sorsoláson vesznek részt, amelyen 1 db Hódy MK-1 kajakot, és 1 db MC-1 kenut (csak a kenuzással foglalkozó egyesületek között sorsoljuk ki) nyerhetnek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók