Újabb érmet szerzett Kocsis Csillag a SUP vb-n

A pénteki bronzérmét vasárnap ezüstre fényesítette Kocsis Csillag, aki ezúttal az ifjúságiak technikai számában remekelt és egy borulás után, hatalmasat küzdve lett ezüstérmes a thaiföldi ICF SUP világbajnokságon.

A pattaya-i ICF SUP Világbajnokság utolsó versenynapján a technikai számok középfutamait, valamint döntőit rendezték meg. Kocsis Csillag már a középfutam során remek pályát ment és másodikként kvalifikálta magát a fináléba. A döntőt ugyan egy borulással kezdte Csillag, mégsem adta fel és az egy kilométeres versenyszám végére az utolsóról, egészen a második helyig küzdötte fel magát.

„A rajt után 30 méterrel Csillag beesett a vízbe a deszkáról és bár gyorsan visszapattant, utolsó helyen tudta folytatni a versenyt. Innen igazi elszántságnak, elképesztő küzdelemnek lehettünk szemtanúi, hiszen Csillag végül a második helyig küzdötte fel magát. - kezdte az értékelést Tóth Dávid, az MKKSZ SUP szakágának vezetőedzője. A szpíker is csak róla beszélt a futam közben, szenzációs volt, ahogy hagyta le egymás után a versenytársait.”

Újabb érmet szerzett Kocsis Csillag a SUP vb-n

Kocsis Csillag mellett, Slekta Rékának is szurkolhattunk, aki a nyílt kategória B-döntőjében állt rajthoz. Réka végül a kilencedik helyen futott be, így összesítve a 21. helyen zárta a thaiföldi világbajnokságot a technikai számban. 

Újabb érmet szerzett Kocsis Csillag a SUP vb-n

Szabó Zénónak az ifjúságiaknál ezúttal nem sikerült a selejtezőből továbbjutnia, valamint a masters korosztály magyar versenyzői a középfutamban fejezték be az ötnapos világbajnokságot.

Magyarország a thaiföldi Pattayában megrendezett ICF SUP Világbajnokságot egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta, amelyeket Kocsics Csillag szerzett az ifjúságiaknál hosszútávon és a technikai számban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók