Új impulzusokkal, remek szellemben

A héten Dunavarsányban kezdte meg a téli felkészülést a kenus Párizs-keret. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, így vízen is minden nap tudtak edzeni. Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány több új elemet épített be a felkészülésbe, a keretedzők mellett erőnléti oktatókkal egészítette ki a stábot, valamint sífutó táborba is megy majd a csapat.

„Egy hónappal ezelőtt Orfűn már volt egy ráhangoló összetartás, ahol meghatároztuk a versenyzőknek a célokat, és megkapták a felkészülési tervet is. – kezdte Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány. – A téli meló igazából ezen a héten kezdődött el. Szombatig vagyunk Dunavarsányban, de havonta lesznek egyhetes edzőtáborok. Kedden volt egy erőnléti szintfelmérés, így látjuk ki, hol tart.”

A 12 fős Párizs-keret a kapitány mellett, Bedecs Ferenc és Gönczöl János keretedzők irányításával dolgozik, valamint az erőnléti állapot fejlesztésében nagy segítséget nyújt Szabó András és Pozsonyi Zsolt munkája is.

Új impulzusokkal, remek szellemben

„Nekik köszönhetően a versenyzők új impulzusokat kapnak, ami jót tesz nekik. Andris és Zsolt is tökéletesen látják, hogy kinek, miben kell még előrelépnie. Kitűnő összhangban dolgoznak az edzőkkel, sőt az otthoni műhelymunka alatt is tanácsokat adva, szoros együttműködésben segítik a felkészülést.” – árulta el Foltán László.

Dunavarsányban az időjárás is kedvezett a fiatal kenusoknak, a Ráckevei-Duna tiszta víztükrén minden nap tudtak evezni.

„Ez megkönnyítette a hetet, mert így a saját közegünkben, mindenki a saját hajójában tudta elvégezni az állóképességi munkát. A vízi edzést egy kondícionáló tréning követte, illetve mivel megyünk majd sífutó táborba is, szereztünk sírollereket, amelyeken Szabó Andris vezetésével sajátítják el a helyes mozgásformát.” 

Új impulzusokkal, remek szellemben

A tavaszi melegvízi edzőtábort még megelőzi majd egy újabb orfűi és egy mátraházi összetartás, valamint kapitány által említett kéthetes sífutó tábor is. Foltán László hozzátette, elégedett a versenyzők hozzáállásával.

„Hónapról hónapra lépkedünk egyre feljebb. Vannak, akik a hétköznapokban is csapódnak egymáshoz, mint például Slihoczki Ádám, aki dunaújvárosiként együtt készül a paksiakkal. A fájdalom a barátunk, néha persze rájuk kell szólni, de összességében 

jó ütemben és ami még fontos, remek szellemben dolgoznak a srácok.” 

– zárta gondolatait a szakember. 

Új impulzusokkal, remek szellemben

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók