Szombaton ismét Meet&SUP

Hétvégén ismét a fonyódi Kutyás-strand ad otthont a Meet&SUP elnevezésű SUP magyar bajnokságnak, egyben OPEN SUP versenynek. A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt az esemény csak kora délután kezdődik, de így is több, mint százan teszik majd vízre deszkáikat.

A szervezők és a szakmai felelősök az elmúlt napokban folyamatosan egyeztettek az Országos Meteorológiai Szolgálattal (OMSZ) és a Siófoki Obszervatóriummal. Csütörtökön végül az a döntés született, hogy bár az eseményt megtartják, az időjárási előrejelzések miatt csúsztatják a programot.

Szombaton ismét Meet&SUP

„Az obszervatórium közlése szerint péntek estétől hidegfront érkezik a térségbe, és viharos széllökések is várhatók egészen a szombat délelőtti órákig. – mondta Vida Gergely a Meet&SUP főszervezője. – Ugyanakkor a délután az időjárás már lehetővé teszi a verseny lebonyolítását, amelyet így 

14 órai kezdettel megtartunk. 

Azonban a sűrített programra való tekintettel sajnos a Dragon SUP futamokat és a SUP jógát sem tudjuk megtartani.”

Szombaton ismét Meet&SUP

A Meet&SUP keretein belül rendezik meg a SUP szakág magyar bajnokságát a versenyzési engedéllyel rendelkezők számára, három korosztályban.

„A magyar bajnokságon sprint és hosszútáv kategóriákban indítunk versenyt. – mondta Foltán László, SUP szakágvezető. – A hosszútáv serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban is négy kilométer lesz, ami pedig a sprintet illeti, felnőtteknek és az ifiknek kétszáz, a serdülőknek viszont ötszáz méter lesz a táv. Fontos, hogy a két fiatalabb korosztályban csak felfújható deszkával lehet versenyezni, a felnőtteknél azonban nincs erre megkötés.” 

Szombaton ismét Meet&SUP

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesznek nyílt versenyszámok, itt a szintén négy kilométeres hosszútáv mellett, egy technikai kategória is lesz a Kutyás-strandon. A versennyel kapcsolatos minden további információ elérhető a fonyodsup.hu oldalon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók