Ruszéban startol a maraton szakág nemzetközi szezonja​

Kiszli Vanda, Csépe Panna és Kövér Márton képviseli Magyarországot a maraton világkupán, amelyet június 3-4. között rendeznek meg Bulgáriában.

Januárban épp Ruszéban tartotta bizottsági ülését a Nemzetközi Kaja-Kenu Szövetség (ICF) Maraton Bizottsága. Akkor Faludy András - a bizottság tagja - elmondta, hogy a szakágnak nem titkolt célja, hogy új maraton központokat, helyszíneket találjanak. Ezek közé tartozik Rusze is, amely annak ellenére, hogy infrastrukturális fejlesztéseket igényel, alkalmas lehet nagyobb nemzetközi versenyek rendezésére is.

 A maraton világkupa lesz a maratonisták idei első nemzetközi megmérettetése, amely jó alkalom lehet az erőviszonyok felmérésére. Ifjúsági és felnőtt korosztályban, egyes hajókban állnak majd rajthoz a versenyzők.

 Magyar részről, a szervezők meghívásának eleget téve Kiszli Vanda és Kövér Márton, valamint Csépe Panna vesz részt a hétvégi viadalon.

Ruszéban startol a maraton szakág nemzetközi szezonja​

A férfi kenusoknál Kövér mellett ott lesz többek között a spanyol Manuel Garrido is. A tavalyi portugáliai maraton világbajnokságon előbbi a második, utóbbi az első helyen végzett. Rajtuk kívül a 2021-es világbajnoki bronzérmes ukrán Denys Davydov is beleszólhat az érmekért folyó harcba.

Ruszéban startol a maraton szakág nemzetközi szezonja​
Női kajakban hétszeres világbajnok Kiszli Vanda és Csépe Panna képviseli a magyar színeket. Kettejük közül Vandának már van idén nemzetközi tapasztalata, hiszen a szegedi Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világkupán bronzérmes lett K-1 5000 méteren. A múlt héten lezajló Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon Vanda első, Panna pedig harmadik helyen csapott célba a 26 kilométeres versenyt követően.

Ruszéban startol a maraton szakág nemzetközi szezonja​
A magyar egységeknek nem számít kiemelt versenynek a hétvégi viadal, azonban egy jó erőpróba lesz a nemzetközi mezőnyben. A szakág szempontjából a júliusi ECA Maraton Európa-bajnokság a következő állomás, amelyre Kiszli és Kövér a magyar bajnokságon már kivívta az indulási jogot. A horvátországi Eb-t követően a dániai Vejen Koldingban lesz a szakág világbajnoksága a nyár legvégén.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók