Remek hangulatú szezonzárók

A Römi KKSK nyerte a sárkányhajó magyar bajnokságot, a Roadshow pedig a Bajai Spartacus győzelmével ért véget Fadd-Domboriban.

A bajnokság ötödik fordulója izgalmas és szoros futamokat hozott 200 és 2000 méteren is, mivel itt dőlt el bajnoki cím sorsa. A szél is nehezítette a csapatok dolgát, de végül mindkét távon ugyanaz a sorrend alakult ki a dobogót tekintve: a Römi KKSK nyert az ESMTK és a Szegedi Sárkányhajó SE előtt. Ezzel az összetettben is az élen zárt a Römi 320 ponttal, megelőzve a 286 pontos Szegedi Sárkányhajó SE-t és a 273 pontos ESMTK-t előtt.

A Roadshow területi döntőit öt helyen rendezték meg májusban és júniusban, ahonnan az első három juthatott az országos döntőbe. Hét csapat jelent meg Fadd-Domboriban, a győzelmet és az ezért járó 50.000 forintos Dorko vásárlási utalványt a Bajai Spartacus nyerte meg nagy csatában, a Százhalombatta lett a második, a nagykanizsai Keri Senior pedig a harmadik.

Pénteken még a Sulisárkány országos döntőjét is megrendezték Fadd-Domboriban, itt a területi elődöntőkre 12 helyszínen került sor az évad során, szintén az első három jutott az országos döntőbe

Az iskolakezdési nehézségek és a távoli helyszín ellenére is nagyon sokan vettek részt a rendezvényen, az 5-6. osztályosoknál 14 csapat, a 7-8. osztályosoknál 18, a középiskolásoknál pedig 12 csapat versenyzett a bajnoki címért. A remek hangulatú versenyeken az 5-6. osztályosoknál az Árpád Sárkányok, a 7-8. osztályosoknál az Omegák, míg a középiskolásoknál a Dunakeszi Radnóti Gimnázium győzött.

Vasárnap a Sárkányhajó Nagydíjon a már megszokott különleges futamokat rendezték meg, ilyen volt a 3333 méter, a váltó és a 10-es hajóverseny. A kiváló hangulatú versenyhétvégével zárult a hazai sárkányhajó szezon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók