Mégse

Rajtol a SUP Világkupa a Lupán

Pénteken hivatalosan is megkezdődik az ICF SUP Világkupa. Vasárnapig a Lupa-tavon a szakág hazai képviselői mellett, a nemzetközi sztárok közül is többen megméternek. A három nap során három kategóriában, illetve szombaton a felfújható deszkások versenyében csapnak össze az indulók.

Hír

A tavalyi nagysikerű balatonfüredi világbajnokság után ezen a hétvégén ismét nemzetközi SUP versenynek ad otthont Magyarország. A helyszín ezúttal „Budapest tengerpartja”, azaz a Lupa-tó lesz, ahol péntektől vasárnapig az ICF SUP Világkupa résztvevői mutathatják meg, hogy ki az úr a deszkán.

Rajtol a SUP Világkupa a Lupán

Ami a szervezést illeti a pénteki rajtra már minden készen áll. A hatezer euró összdíjazású versenyre 18 országból érkeznek sportolók. Természetesen az utóbbi években egyre növekvő hazai SUP-közösség is vízre száll a hétvégén sőt, az indulók között ott lesz a kajak-kenu sportág örökös bajnoka, a kilencszeres világbajnok kenus, Kövér Márton is.

Rajtol a SUP Világkupa a Lupán

Ami a nemzetközi felhozatalt illeti, a bolgár színekben versenyző, korábbi világbajnok kenus Andrey Kraitor mellett, ismét Magyarországra látogat a balatonfüredi SUP-világbajnokságon két aranyérmet szerző új-kaledóniai Noic Garioud is.

Rajtol a SUP Világkupa a Lupán

A versenyzőknek péntek délelőtt még lehetőségük lesz edzeni a pályán, 14 órakor azonban a tíz kilométeres hosszútáv női és férfi döntőivel elrajtol a világkupa. Ebben a számban egyébként a junior, a szenior és a 40 év feletti korosztályok legjobbjait is külön díjazzák.

Szombat délelőtt a 200 méteres sprint kategória elő-és középfutamait rendezik, 13 órakor pedig jön a felfújható deszkások nyílt döntője. A sprinterek fináléira 15 órától kerül sor. 

Rajtol a SUP Világkupa a Lupán

A technikai kategóriában vasárnap 10 órától kezdődnek az előfutamok, 13 óra 30 perckor a női és férfi döntőkkel, majd az azt követő eredményhirdetéssel zárul a világkupa.