Hat magyar döntős sprintben

Két női válogatott is A-döntőbe jutott péntek délután 200 méteren Balatonfüreden. Kovács Sára, Slekta Réka és Rasztotzky Eszter mellett, férfi masters 40+ kategóriában három hazai SUP-os is jó napot zárt. Férfi open kategóriában a szám címvédője, Connor Baxter ezúttal is meggyőző formát mutatott.

Női open kategóriában az első elődöntőben Kovács Sára a harmadik helyen végzett. A magyar válogatott versenyzője ezzel fő számában bejutott a holnapi A-döntőbe. 

„Ez volt eddig a legjobb pályám, tegnap nem volt jó napon a rossz víz miatt ezzel a deszkával, még nem tudtam maximális pályát menni. Erre a számra készültem a legjobban szerettem volna bejutni az A-döntőbe, mindent bele fogok adni, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A szurkolásból nem sokat hallok a verseny alatt, de tudat alatt sokat segít, hogy szorítanak értem.” - mondta Kovács Sára.

 

A férfiaknál Kövér Márton a C-döntőben folytathatja, Márton Károly és Hasulyó Bruno számára azonban véget ért ez a versenyszám. A szám címvédője és egyben világcsúcstartója, az amerikai Connor Baxter a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba.

 

A junioroknál is szurkolhatunk majd magyar versenyzőnek a továbbiakban. Slekta Réka előfutamában második lett, így ő is készülhet az A-döntőre, ahol többek között négy spanyol ellenfele is lesz.

„A rajtot jól elkaptam, de a sapkám beleesett a szemembe, úgyhogy azt el kellett dobnom. Szerintem van még ebben, délelőtt a hosszútávú verseny sokat kivett belőlem. A döntőben a spanyolok nagyon erősek lesznek, de igyekszem kizárni őket és minél jobb eredményt elérni. Itt a családom, és a barátaim is lejönnek hétvégén, szóval izgatottan várom a döntőt." - árulta el a fiatal versenyző.

A fiúknál Monoki Milán jutott legmesszebbre a magyarok közül. Az elődöntőben hetedik lett, így készülhet B-döntőre.

A 40 év felettiek korosztályában a hölgyeknél Tubel Blanka épphogy csak lemaradt a fináléról, Rasztotzky Eszter viszont ott van az A-döntőben. A férfiaknál Nagy Szabolcs, Merényi Ádám, és Zöllner Viktor is finalista. 

Az 50 év felettieknél Hegedűs Dóra elődöntős hetedik helyével lett a legjobb magyar, a férfiaknál Sági Gábor pedig a B-döntőbe jutott.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók