Négyből három arany szombat délelőtt

Az ORV harmadik napjának délelőttjén női C-1 500 méteren osztottak érmeket. U15-ben Kiss Ágnes Anna, U17-ben Opavszky Réka, U18-ban pedig Horányi Dóra is magabiztosan nyert. Férfi K-1 és K-2 500-on is minden magyar döntős.

Férfi K-2 500 méteres előfutamokkal indult a szombati versenynap. A serdülőknél a Mitring Olivér Gábor, Tóth Gergő, valamint a Panyik Zsombor, Kolozsvári Brúnó egység is egyenes ágon jutott a döntőbe. Hasonlóan jól teljesítettek az U18-as magyar hajók is, ahol a Majoros Mátyás, Nyerges Áron és a Tamási Zsombor, Fodor Bence alkotta egység is futamát megnyerve finalista.

 

Négyből három arany szombat délelőtt

 

A 18 évesek K-1 500 méteres középfutamában Keresztes Kristóf is futamgyőztesként kvalifikálta magát a délutáni döntőbe.

A délelőtt folyamán női C-1 500 méteren rendeztek döntőket. U15-ben Kiss Ágnes Anna 2:13:47-es idővel győzött, ezzel ő az első magyar, aki két számban is aranyérmet szerzett az idei ORV-n. Kiszely Petra ugyanebben a számban harmadik lett, csakúgy, mint Zagyvai Borka U16-ban.

 

Négyből három arany szombat délelőtt

 

A 17 éveseknél Opavszky Réka magabiztosan, több mint 3 másodperces előnnyel csapott elsőként a célba.

„Őszintén szólva 

nehezebb volt ide kijutni,

 mint megnyerni ezt a számot. Kicsit jobb időre számítottam. Az időjárással nem volt baj, szeretem a hátszelet, Gönczöl Laura viszont nagyon hiányzott mellőlem a mezőnyből, mert vele nagyokat szoktam versenyezni, de annak örülök, hogy a partról szorított nekem.” – mondta Opavszky Réka, akinek már szintén a második aranyérmet akasztották a nyakába a hétvégén. Ugyanebben a számban Kálmán Brenda harmadik lett.

 

Négyből három arany szombat délelőtt

 

A legidősebbeknél az idei korosztályos magyar bajnokságon négy aranyat szerző Horányi Dóra megőrizte kiváló formáját, 2:10:89-el győzött a második helyen célba érő Győri Ivett Julianna előtt.

 

Négyből három arany szombat délelőtt

 

„Igazából ebben az évben csak a rövid távra készültem, nagyon jó csapat van mellettem. A karantén után kicsit nehéz volt visszanyerni a formámat, de úgy érzem ez mostanra sikerült. Ez a korona az idei szezonra, bár az 1000 méter azért hiányzik. A korosztályomhoz képest fizikálisan kicsit le vagyok még maradva, a téli alapozás alatt mindenképpen 

erősödnöm kell.”

 – nyilatkozta Horányi Dóra.

A délutáni programban további 500 méteres döntőket rendeznek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók