Nagy siker a LUPA SUP Eventen

A szombati esemény megmutatta, hogy a szakág népszerűsége folyamatosan nő. Sokan először álltak deszkára a Lupán, de a magyar bajnokságon elindultak profik, és más szakágak kiválóságai is. A merev deszkán Horváth Noémi, és Kövér Márton lett a bajnok 200 méteren, és három kilométeren, a felfújható deszkán pedig a hosszabbik távon Czéllai-Vörös Zsófia, és Boros Adrián volt a leggyorsabb.

“A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) több mint 80 SUP-ot, és SUP dragonokat is vitt az eseményre, és az eszközeink állandóan a vízen voltak, szerintem kiváló hírverést csináltunk a sportágnak” - mondta Foltán László. 

Az MKKSZ szabadidős szakág vezetője arról is beszélt, hogy a szombati rendezvényen kora reggeltől késő délutánig kiváló volt a hangulat. 

Nagy siker a LUPA SUP Eventen

“A profik és az amatőrök, köztük olyanok is, akik most először próbáltak deszkára állni, egyszerre rajtoltak el a három kilométeres távon, amit mindenki biztonságosan teljesített. Nagyon látványos volt, ahogy a 150 SUP elindult, évről-évre többen jönnek az ilyen eseményekre, ami mutatja, hogy a szakág még mindig felfutóban van. Akik már komolyabban érdeklődnek a SUP iránt, azok most több forgalmazó profi deszkáit is kipróbálhatták”.

Nagy siker a LUPA SUP Eventen

A merev deszkás profik magyar bajnoki futamaiban papírforma eredmény született. A nőknél a tavaly SUP-világbajnoki címet is szerző Horváth Noémi, míg a férfiaknál a maratoni kenuzás többszörös világbajnoka, Kövér Márton volt a leggyorsabb a 200, és a 3000 méteres futamban is. Kiválóan teljesített két kajakos maraton világbajnok is. A hosszabbik távon Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián nyerte meg a felfújható deszkások versenyét.

Nagy siker a LUPA SUP Eventen

“Nagyon örülök neki, hogy más szakágak kiválóságai is egyre komolyabban veszik a SUP-ot, amely a felkészülés alatt jó kiegészítő mozgásforma lehet a síkvízi, és a maratoni versenyzőknek is - mondta Horváth Noémi. - Az itthoni SUP-mezőny egyébként folyamatosan erősödik, egyre többen térnek át a merev deszkára, ők előbb-utóbb ott lehetnek a legjobbak között is a magyar bajnoki futamokon. Külön öröm volt, hogy eseményen SUP-ra állt az olimpiai bajnok Szabó Gabriella és Storcz Botond is, valamint az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid is, és az olimpia bronzérmes Kozmann György is, remélem, hogy ők is megszerették az állva evezést.”

Nagy siker a LUPA SUP Eventen

Az esemény a szervezők szerint kiváló felvezetése volt az augusztus 16-i Hervis Balaton-átevezésnek, amelyen szintén rengetegen teszik meg a kilenc kilométeres távot Fonyód és Badacsony között SUP-on.

Nagy siker a LUPA SUP Eventen

“Több olyan amatőr indulóval találkoztam, aki már eleve betervezte, hogy a ott lesz a fonyódi rajtnál, másoknak pedig éppen a szombati eseményen jött meg a kedve ahhoz, hogy részt vegyenek a szabadidős szakág idei legnagyobb rendezvényén, a Hervis Balaton-átevezésen, amelyre már a SUP-kölcsönzők is készülnek országszerte” - tette hozzá Foltán László.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók