Nagy nevek és ifjú titánok a Világkupán

Tizenkilenc versenyző utazik Racicébe a két hét múlva kezdődő gyorsasági Világkupára. Csehországban többek között az olimpiai bajnok Tótka Sándor, valamint világbajnok Gazsó Dorka, Takács Kincső és Adolf Balázs is rajthoz áll, de Hüttner Csaba több, eddig jobbára az utánpótlásban versenyző tehetségre is számít. A felnőtt szövetségi kapitány elmondta, a világkupa jó felkészülési állomás lesz a szegedi válogatóra.

Hüttner Csaba a dél-afrikai és a sevillai melegvízi edzőtábort is végigjárta, így személyesen bizonyosodhatott meg a versenyzők formájáról. A kapitány is várja már az idei szezon indulását, különösen a megváltozott olimpiai program miatt. 

„Érdekes szezon lesz, mert az új olimpiai számok tükrében kell tájékozódnunk, hogy mely számokban lehetünk a legerősebbek majd Párizsban. – kezdte Hüttner Csaba. – Fel kell mérnünk azt, hogy hogyan tudunk annyi kvótát szerezni, amivel minden számban oda tudunk majd állni az olimpián. Azt gondolom, hogy akik idén versenyeznek, azoknak jól sikerült a felkészülése. Természetesen egy kicsit »gyengíti« a válogatottat, hogy a női kajakos olimpiai bajnokaink közül többen nem állnak rajthoz, de ez egy jó lehetőség lesz azoknak a fiataloknak, akik a jövőben is predesztináltak arra, hogy a válogatott erősségei legyenek.”

Nagy nevek és ifjú titánok a Világkupán

A szezon első Világkupa versenyét május 20-22. között rendezik Racicében, amelyre a magyar kajak-kenu válogatott 19 fős csapattal utazik. Az olimpiai számokat illetően a nőknél kajakban ezúttal csak a kétszeres világbajnok Gazsó Dorka indul. Kenuban az olimpiai ötödik Balla Virág és Takács Kincső kétszáz egyesben és ötszáz párosban is rajthoz állnak. Utóbbi számban két magyar egység lesz, a tavalyi U23-as világbajnok Nagy Bianka, Bragato Giada-egység is ott lesz a mezőnyben. 

Nagy nevek és ifjú titánok a Világkupán

Férfi K-2 500 méteren a Tótka Sándor, Nádas Bence-páros mellett a tavaly U23-ban versenyző Opavszky Márk, Fodor Bence-egység kap lehetőséget. Négyesben is egy fiatal kvartettnek szavazott ezúttal bizalmat a szövetségi kapitány, amely Balogh Gergely, Szendy Márk, Szendy Maximilián, Kós Benedek-összeállításban indul. Kenu ezer egyesben Adolf Balázsra és Bodonyi Andrásra, ötszáz párosban pedig a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-duóra szegeződik a figyelmünk. Hüttner Csaba hangsúlyozta, a világkupa jó felkészülési állomás lesz a rákövetkező héten sorra kerülő szegedi válogató előtt.

Nagy nevek és ifjú titánok a Világkupán

„Szeretném azt látni, hogy a versenyzőink jól teljesítenek, de természetesen nem az az elvárásom, hogy most teljesítsenek a legjobban. Ez egy felkészülési állomás, amelynek a lényege, hogy 

a hónap végi hazai válogató előtt mindenféle tét nélkül tudják magukat tesztelni.”

 – mondta a felnőtt szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók