Mindenkit magával ragadott a Bodrogzug

Szombaton Tokajon folytatódott a Hazai Vizeken eseménysorozat. A második állomás a Bodrogzug Beevezés volt, amelyen ezúttal is több mint százan vettek részt. A verseny alatt a látvány és ez élmény ezúttal is felejthetetlen volt mindenki számára, sőt többen jelezték, hogy következő állomásokon is elindulnak majd.

Az időjárás szerencsére ezúttal is kegyeibe fogadta a vízitúrázókat, szélcsendes, kellemes, napsütéses időben 70 hajó és több mint 100 nevező indult el a Tokaji Vízitúra Központtól, hogy felfedezze a Bodrogzug nyugodt, vadregényes természeti csodáit. A Hazai Vizeken eseménysorozat második állomásán több visszatérő arcot is lehetett látni, akik néhány héttel ezelőtt már a szezonnyitó Nagy-Duna Beevezésen is részt vettek. 

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

„Nagyszerű, hétvégi családi kikapcsolódás,

 és felkészülésnek is kiváló, hiszen indulni szeretnénk majd a masters magyar magyar bajnokságon.” – mondta egy hölgy a parton, aki férjével kajak párosban nevezett az eseményre. Egy másik úr elárulta, hogy bár már elmúlt 70 éves, Szigetmonostorról 250 kilométert utazott, hogy részt vehessen ezen az állomáson.

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

A legtöbben kajak egyesben és vegyes csapatban indultak, de kenusok és SUP-osok is feltűntek a vízen. Ezúttal is kétféle táv közül lehetett választani; a hosszabbik 25,1 kilométeres útvonal három fordulóval volt tarkítva, az első és a harmadik a Bodrogon, de a táv középső részén a Tiszára is ki kellett menni. A rövidebb 8,6 kilométerből ez utóbbi kimaradt.

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

A szabadidő sportolók mellett a nevezők között ezúttal is ott volt Kövér Márton, a sportág örökös bajnoka. A kilencszeres maraton világbajnok kenus néhány hete Dunakeszin még SUP-deszkán teljesítette a hosszabbik távot, most viszont eredeti versenyszámában, kenu egyesben indult el.

„Egy hónap múlva lesz Moszkvában a maraton Európa-bajnokság, ez az esemény pedig nekem egy kiváló felkészülés. Jól ismerem a Bodrogzugot, ez az egyik kedvenc helyszínem, örömmel jöttem ide. 

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

A rövidebb táv legjobbjai már délben célba értek, de a többiek is szép lassan visszaértek a Tokaji Vízitúra Központba. Helyezéstől függetlenül mindenki mosollyal az arcán szállt ki a stégnél, többen megjegyezték, hogy remek élményekkel gazdagodtak. 

„ Jó volt látni az elégedett, boldog arcokat a kiszálláskor. – mondta Vida Gergely a Hazai Vizeken versenysorozat főszervezője. – Szerencsére az egész verseny alatt nagyszerű volt az időjárás, külön öröm számomra, hogy ezúttal is átléptük a 100 nevezőt, ami szerintem a debütáló évünkben jónak számít. Megrendeztük a SUP-ügyességi versenyt is, ami szintén sikeres volt.”

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

A Hazai Vizeken sorozat jövő szombaton a Tisza-tó Beevezéssel folytatódik Sarudon, amelyre még várjuk a nevezéseket.

Mindenkit magával ragadott a Bordogzug

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók