Minden nap gondol a Világjátékokra

Hivatalosan is a magyar kajak-kenu sport örökös bajnoka lett Kiszli Vanda. A hatszoros világbajnok maraton versenyző már az 59. név a márványtáblán. Az ünnepségen a méltató beszédet a 20-szoros világbajnok Csay Renáta mondta, amelyen a paksi kajakos kissé el is érzékenyült. Kiszli Vanda azt is elmondta, nincs olyan nap, hogy ne jutna eszébe az idei Világjátékok.

„Bevallom 10 évesen nem úgy indultam neki a kajakozásnak, hogy én erre a táblára szeretnék felkerülni. – jegyezte meg viccesen Kiszli Vanda, a sportág 59. örökös bajnoka. – A viccet félretéve hatalmas megtiszteltetés, hogy olimpiai bajnokok mellé kerülhettem, mint maratonista, a szakágamból még nem sok név szerepel ezen a táblán. Mindamellett különösebben ez nem foglalkoztatott, pedig sokan kérdezték a negyedik vb-címem után, hogy várom-e már az ötödiket, és az én nevem is ott legyen az örökös bajnokok között.

 Mindig azt mondtam, hogy én csak minél tovább szeretnék kajakozni és minél több eredményt elérni.”

 

Minden nap gondol a Világjátékokra

A paksiak kajakosa tavaly ősszel a Pitestiben rendezett maraton világbajnokságon szerezte meg ötödik és hatodik vb-aranyérmét, ráadásul az év legjobb magyar női maraton versenyzője is ő lett. Mint mondta, karrierje legelején csak a társaság fogta meg, de úgy gondolta szeretne komolyan csinálni valamit, amiben sikeres is tud lenni. Világbajnoki címei között nem tud és nem is akar fontossági sorrendet felállítani.

„Nekem mindig a legújabb számít a legértékesebbnek. Persze nagy élmény volt az első, amit még párosban nyertem, aztán sikerült egyesben, majd azt meg is védtem, utána behozták a rövid körös versenyt azt is meg tudtam nyerni nem is egyszer. Mindegyik más miatt áll közel a szívemhez.”

Minden nap gondol a Világjátékokra

A beiktatási ünnepségen minden idők legeredményesebb maraton versenyzője, a 20-szoros világbajnok Csay Renáta mondott méltató beszédet Kiszli Vandának. A 28 éves sportoló elárulta, meghatották őt a legenda szavai, annál is inkább, mert egy személyes történetet is megosztott a közönséggel.

„A rabló römizés a mi védjegyünk, minden egyes versenyen, illetve edzőtáborban szoktunk játszani, szinte Reni tanított meg rá. 

Jól estek a szavai, mellette nőttem fel

 és bár ellenfelek vagyunk, jól kijövünk a vízen és a parton is. Sokszor adott erőt és rengeteg jó tanácsot kaptam tőle.” – mondta Kiszli Vanda, aki a szép szavak mellé egy pakli francia kártyát is kapott ajándékba Csay Renátától.

Minden nap gondol a Világjátékokra

Vanda egyébként már minden idegszálával az idei Világjátékokra fókuszál, amelyen a maraton szakág először szerepel a hivatalos programban. Mivel az egyetlen megszerezhető női kvótát ő gyűjtötte be még a világbajnokságon Magyarországnak, már csak egy lépés választja el Hawaii-tól.

„Minden egyes nap gondolok a Világjátékokra, bár nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem. Próbálom ezeket a gondolataimat pozitívan kezelni, hogy ne görcsösen készüljek. A vb után novemberben kezdtem meg az alapozást, az edzőm tudja, hogy holt tartunk én csak betartom az utasításait és élvezem, amit csinálok. Tavasszal lesz még egy válogató, de minden erőmmel azon leszek, hogy én képviselhessem Magyarországot a Világjátékokon. – zárta az örökös bajnok.

Minden nap gondol a Világjátékokra

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók