Mesteredzői díjat kap Hüttner Csaba

A Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöksége és a Kemény Dénes vezette Mesteredzői Kollégium pénteki ülésén döntés született arról, hogy a Kollégium javaslatára a MET ebben az évben három Mesteredzői díjat adományoz: Hüttner Csaba kajak-kenu szakedző, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Plagányi Zsolt testnevelő tanár, úszóedző és Szalma László para-atlétika szakedző részesül az elismerésben. Edzői Életmű díjat kap Hubik András, edzőnk.

Hüttner Csaba négyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kenusként 2007-ben tette le a lapátot. Egy évvel később Gyulay Zsolt felkérésére az MTK szakosztályvezetője lett. Hamarosan őt nevezték ki a magyar utánpótlás válogatott szövetségi kapitányának, amelyet 2013-ig töltött be, majd miután ez a poszt megszűnt, vezetőedzőként folytatta munkáját egészen 2016-ig. 

Legeredményesebb versenye ebből az időszakból a 2016-os minszki ifjúsági, U23-as világbajnokság, amelyen Magyarország 10 világbajnoki címet és 25 érmet szerzett. Ez addig példátlan eredményességnek számított a sportág történetében.

Mesteredzői díjat kap Hüttner Csaba

Hüttner Csaba 2016 óta a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. A koronavírus járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpiára Magyarország a megszerezhető 18 kvótából, 17-et gyűjtött be, majd minden idők második legjobb eredményét érte el a Japán fővárosban, három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel. A nem rég véget ért duisburgi kvalifikációs világbajnokságon a válogatott 15 kvótát szerzett a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra, ráadásul a maradék három indulási jog is megszerezhető még.

Hüttner Csaba irányítása alatt a válogatott mérlege ez idáig a világbajnokságokon 28 arany-, 21 ezüst- és 20 bronzérem, az Európa-bajnokságokon pedig 37 arany-, 24 ezüst- és 15 bronzérem.

Mesteredzői díjat kap Hüttner Csaba

A díjat szeptember 24-én a Testnevelési Egyetemen, a magyar edzők napján sorra kerülő ünnepi konferencián adják át. Hüttner Csaba lesz a kajak-kenu sportág 53. mesteredzője. 

Az eseményen Edzői Életmű díjakat is kiosztanak, melyek közül az egyiket Hubik András kapja, aki többek között Devecseri Ádám, Lakatos Zsolt, Vass András és az olimpiai bajnok Kárász Anna felkészítője is volt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók