Megtartottuk az őszi közgyűlést

A sportág idei sportszakmai teljesítményének értékelése, a következő tíz évre vonatkozó stratégia bemutatása, valamint új tiszteletbeli tagok felvétele szerepelt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) őszi közgyűlésének napirendjei között. A tapolcai Hunguest Hotel Pelion konferenciatermében tartott eseményen Szilárdi Katalin és dr. Molnár Mária megkapta a sportág legrangosabb elismerését az Arany Érdemérmet.

Az ülésen meghívott vendégként részt vett Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, valamint Bartha Csaba, a szervezet sportigazgatója is. 

A napirendi pontok előtt dr. Baráth Etele, a közgyűlés elnöke, valamint Fábián László is köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi gratulált a magyar kajak-kenu 2022-ben elért eredményihez, illetve a szegedi ifjúsági, U23 világbajnokság magas színvonalú lebonyolításához.

Megtartottuk az őszi közgyűlést

Szintén az ülés hivatalos része előtt kihirdettük az Arany Érdemérem idei díjazottjait. A sportág legrangosabb elismerését – amelyet 2006-ban hozott létre az MKKSZ – azok kaphatják meg, akik több évtizedes szakmai munkájukkal, hozzáállásukkal hozzájárultak a magyar kajak-kenu eredményességéhez. 2022-ben Szilárdi Katalin, mesteredző, valamint dr. Molnár Mária, a szövetség jogásza kapta a kitüntetést, nevük pedig már a dr. Baráth Etele Székházban található márványtáblára is felkerült. 

Megtartottuk az őszi közgyűlést

A közgyűlés első napirendi pontja az éves sportszakmai tevékenység értékelése, melynek előterjesztője Kubina Ádám, MKKSZ főtitkára, Faludy András, a Versenysport Bizottság elnöke, valamint Petrovics Kálmán, a Sportfejlesztési Bizottság elnöke. A beszámolókat követően a közgyűlés a napirendi pontot egyhangúan elfogadta.

Megtartottuk az őszi közgyűlést

Következett a szövetség sportágfejlesztési stratégiája a 2022-2032 közötti időszakra. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elmondta, egy éve Tokióban egy sikeres sportágfejlesztési időszakra sikerült feltenni a koronát, a cél pedig, hogy a szervezet magyar sportban és nemzetközi kajak-kenuban betöltött vezető szerepét megőrizze.

„Egyre jobban megfognak azok a pillanatok, amikor a korábbi sikereinket látom újra, és sokszor el is érzékenyülök. Sok ilyen pillanat volt az elmúlt két évben, de úgy érzem szükség van ezekre, hiszen ezekből tudunk meríteni a jövőre nézve. Tokióban sportágfejlesztési szempontból egy rendkívül sikeres időszakot zártunk le, amire az olimpiai szereplés tette fel a koronát.” – mondta a sportág első embere, aki külön kitért a szegedi ifjúsági, U23 világbajnokságra is, amely a versenyzők, az eredmények és a közönség szempontjából is felemelő élményt nyújtott.

Megtartottuk az őszi közgyűlést

„Ez egyértelműen meghatározza a következő időszakot is. 

Egy stratégia szerintem akkor jó, ha ránézünk, elolvassuk és azt érezzünk, ez a miénk,

 ez rólunk, a mi gondolatainkról szól. Akkor jó a megközelítés, ha el tudjuk mesélni másoknak, hogy miért jó dolog a napfényben evezni. A cél olyan közösségek, létrehozása, amely mindenki számára vonzó, és ha valaki szeretne evezni, azt a mi égiszünk alatt tegye meg.” – fogalmazott Schmidt Gábor. 

Az utolsó napirendi pontban a sportág több örökös bajnokát, név szerint Szabó Istvánt, Benedek Dalmát, Csipes Tamarát, Hadvina Dórát, Kárász Annát, Kiss Péter Pált, Kiszli Vandát, Kopasz Bálintot, Kövér Mártont, Medveczky Erikát, Tótka Sándort és Vad Ninettát is az MKKSZ tiszteletbeli tagjai közé emelték.

Megtartottuk az őszi közgyűlést

A közgyűléssel azonban még nem ért véget a program, délutántól, egészen péntek délig tartjuk ugyanitt a Hunguest Hotel Pelionban a regionális akadémiák országos szakmai konferenciáját.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók