Magabiztos szezonkezdet Bodonyi Andrástól

Nagyokat meccselt az elmúlt években Bodonyi András és Kiss Tamás C-1 1000 méteren, tavaly mindkét válogatót csak hajszállal nyerte meg az olimpiai bronzérmes. Idén Kiss visszavonult, Bodonyi pedig új kihívókkal nézett farkasszemet, de jól vette az első akadályt, a tesztverseny mindkét futamát megnyerte Szolnokon.

A délelőtti első fordulóban kiválóan kezdett Bodonyi András. A DVTK kenusa az első méterektől kezdve kézben tartotta a futamot, eleinte csak a dunaújvárosi Kiss Balázs, és a Merkapt-Mekler versenyzője, Fejes Dániel tudta vele tartani a lépést, de utolérni ők sem tudták a 2018-as világbajnokság hetedik helyezettjét. 

Végül Bodonyi András, és Fejes Dániel mögött harmadikként a nagyot hajrázó Adolf Balázs futott be, aki kétszáz méterrel a cél előtt még a középmezőny hátsó felében kenuzott. 

A második futamban Hajdu Jonatán kezdett jól, aki korábban főleg rövidebb távokon versenyezett, de Bodonyi András hamar utolérte, utána a diósgyőri kenus vezetésével féltávig együtt halad a mezőny. 

500 után aztán Bodonyi megindult, újra csak Fejes Dániel és Adolf Balázs tudott erre reagálni, de a cél előtt 100 méterrel így is egyértelmű volt, hogy nem tudják megszorítani. Bodonyi András végül 4.01-es idővel, három másodperccel volt gyorsabb Fejes Dánielnél, és néggyel a harmadik helyen érkező Adolf Balázsnál. 

“Az első futamban még görcsösen kenuztam, ellenfeleim már versenyeztek az idén, nekem viszont az volt az első éles pályám – mondta Bodonyi András. – A második ezremmel már elégedettebb vagyok, jó iramot mentem, indítani is nagyobbat tudtam a végén. Örülök neki, hogy ma

igazi versenyhelyzet volt C-1 1000 méteren,

mégis nyerni tudtam a futamokat.”

“Az első három kenus mindkét futamban egyértelműen kimagaslott a mezőnyből, Adolf Balázs és Fejes Dániel már két hete megmutatta, hogy jó formában van, a mai teljesítménye alapján ugyanezt tudom elmondani Bodonyi Andrásról is – mondta Hüttner Csaba, szövetségi kapitány. – Érdekes, hogy András viszonylag röviden kenuzik, ennek ellenére

jól fut alatta a hajó,

szerintem most jobb formában van, mint két éve ilyenkor, amikor végül hetedik lett a világbajnokságon.”

A mai férfi kenus futamokkal a tesztverseny-sorozat első fordulója véget ért. A második kör két hét múlva, a férfi 1000 párosok küzdelmeivel folytatódik.”

“Elégedett vagyok a versenyzők hozzáállásával, eddig mindenki komolyan vette a sorozatot, és a legtöbb futamban láttam kifejezetten jó teljesítményeket, így bizakodva várom a folytatást” – tette hozzá Hüttner Csaba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók