Kubina Ádám lett az MKKSZ főtitkára

A Magyar Kajak-Kenu Szöveteség (MKKSZ) Elnökségének határozata 2019. december 12-től 2020. október 31-ig Kubina Ádámot nevezte ki főtitkárnak. Az évzáró ülésen mások mellett arról is döntés született, hogy a Maraton Magyar Bajnokságot 2020-tól a sportág idén szeptemberben elhunyt alelnökéről, Kadler Gusztávról nevezik el.

Az MKKSZ Elnökségének egyik legfontosabb napirendi pontja az új főtitkár kinevezése volt. A testület először határozatot hozott arról, hogy a szövetség nem ír ki pályázatot a főtitkári poszt betöltésére, majd eldöntötték, hogy az új főtitkár megbízása a jövő szeptemberi tisztújító közgyűlés miatt 2020. október 31-ig tartson.

Schmidt Gábor elnök ezután Kubina Ádámot javasolta a főtitkára posztra, az Elnökség más javaslatot nem tett, a titkos szavazáson pedig

egyhangúlag bizalmat szavazott az MKKSZ eddigi titkárságvezetőjének.

Az Elnökség tárgyalta és elfogadta az idei és a jövő évi költségvetésről szóló beszámolókat, a szabadidős szakág 2020-ra vonatkozó felkészülési programját, valamint tájékoztatót hallgatott meg a sportágspecifikus sportegészségügyi rendszer működéséről. A testület kért még néhány kisebb pontosítást a jövő évi versenynaptárban Boros Gergely szakmai igazgatótól.

A Kolonics György Alapítvány és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös, fiatal edzőket segítő Karrier követő programjáról Csabai Edvin, az Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Horváth Noémi projektvezető számolt be, ezt a tagok szintén elfogadták.

Az Elnökség Schmidt Gábor előterjesztése alapján egyhangú határozatot hozott arról is, hogy a következő szezontól a Maraton Magyar Bajnokság felveszi Kadler Gusztáv nevét. A szövetség néhai alelnöke rengeteget tett a maraton szakág fejlődéséért, emlékét a jövő évtől vándorkupa is őrzi majd, amelyre minden évben felkerül a bajnokságon legjobban szereplő klub neve.

Utolsó napirendi pontként az Elnökség három új tagszervezet felvételéről is döntött, ezzel a szövetségnek már 170 tagja van.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók