Könyvbe foglalták edzőink tudástárát

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Kajak-Kenu Módszertani Központ gondozásában megjelent a Kajak-Kenu Tudástár című könyv, amely a sportágunkban dolgozó sikeredzők tudásanyagát, hitvallását, az edzői pálya során szerzett tapasztalataikat gyűjti egy csokorba.

A napokban több mint 100 egyesületbe közel 320 kötet érkezik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Kajak-Kenu Módszertani Központ által megjelentetett Kajak-Kenu Tudástár című könyvből.

A sportágban dolgozó szakemberek értékes, rendhagyó, korszakos kiadványt tarthatnak kezükben, sikeredzőink, mesteredzőink nyílt lapjait, tudásanyagát, évtizedes tapasztalatait, amelyek afféle iránytűként, recepttárként szolgálhatnak a jövőben minden sportágban dolgozó tréner számára. 

A Kajak-Kenu Tudástár című könyv nyersanyagát, a sportágunk jeles edzőivel készült beszélgetéseket a Testnevelési Egyetem szakedző hallgatói rögzítették még 2018-ban és 2019-ben. A könyv ötletgazdája, szakmai lektora, az edzőkhöz intézett kérdéscsokrok megfogalmazója olimpiai bajnok kenusunk, a Nemzet Sportolója, Vaskuti István volt, a kötet szerkesztője pedig a Kajak-Kenu Módszertani Központ, valamint a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kommunikációs vezetője, a Nemzeti Sport korábbi kajak-kenu szakírója, Lipiczky Ágnes. A könyv tudásanyagát színesíti és még hitelesebbé teszi Tumbász Hédi fotóriporteri munkája.

A könyv megjelenéséért köszönettel tartozunk még a Testnevelési Egyetem munkatársainak és szakedzői hallgatóinak, Pauman Dánielnek, a Kajak-Kenu Módszertani Központ operatív vezetőjének és Rédei Zsuzsának, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség marketing vezetőjének. 

Íme egy kis ízelítő a könyv főszereplőitől:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók