Kitüntetés Kőbán Ritának

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sport kiválóságait. Ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték. A kétszeres olimpiai bajnok Kőbán Rita kiemelkedő sportteljesítménye, valamint életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat kapott.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC emlékműnél szerdán a Magyar Sport Napja alkalmából.

Szabó Tünde beszédében kiemelte, “van mire büszkének lennünk”, hiszen Magyarország előkelő helyet foglal el a világ sportnemzeteinek sorában, és fontos, hogy legyen az évnek egy napja, amikor a sportsikereinkre emlékezünk.

“A sport egy olyan erő, ami gyakran egyedüliként tudja egyesíteni az embereket társadalmi, politikai, vallási vagy kulturális hátterüktől függetlenül. Erre

az egységre pedig nagy szükség lesz,

amikor a nemzetközi sportélet újraindulhat” – fogalmazott Szabó Tünde.

Hozzátette, akár a nagy elődökre gondolunk a mai napon, akár az aktív sportolóinkra, egy dolog mindannyiukban közös, ez pedig a kitartás és a küzdeni tudás. Ezekre az értékekre építhetünk a mostani nehéz helyzetben és a jövőben is – hangsúlyozta az államtitkár.

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedőket. 

A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére sportolók részére adományozható Csik Ferenc-díjat kapta Kőbán Rita, Komáromi Tibor és Kovács Antal. 

A Magyar Athletikai Club 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000-ben május hatodikát a Magyar Sport Napjának nyilvánította.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók