Kiszli Vanda győzött, Kövér Márton ezüstérmet szerzett

A rövidkörös versenyekkel kezdődött szombaton a ruszei maraton világkupa. Az eseményen Kiszli Vanda, Csépe Panna és Kövér Márton képviseli Magyarországot, eddig eredményesen, ugyanis egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a napot.

A maraton szakág idei első nemzetközi eseménye a most hétvégén Bulgáriában zajló világkupa. A kétnapos regattán ifjúsági és felnőtt korosztályban rendeznek versenyeket. Magyarországot az eseményen három felnőtt versenyzőnk képviseli, női kajakban a hétszeres világ-és ötszörös Európa-bajnok Kiszli Vanda, illetve az U23-as maraton vb-ezüstérmes Csépe Panna indul, míg kenuban a sportág örökös bajnokának, a kilencszeres világbajnok Kövér Mártonnak szoríthatunk.

Kiszli Vanda győzött, Kövér Márton ezüstérmet szerzett

Szombaton valamennyi szakágban a rövidkörös számokban osztottak ki érmeket. Férfi kenuban Kövér újra összecsaphatott egyik legfőbb riválisával, a spanyol Manuel Garridóval, mellettük két ukrán, egy román és egy cseh versenyző alkotta a mezőnyt. A 3,4 kilométeres távon Marci le is győzte Garridót, azonban ez is csak az ezüstéremre volt elég ezúttal, a győzelmet az ukrán Dmytro Yanchuk szerezte meg, nyolc másodperccel megelőzve a Honvéd klasszisát.

Kiszli Vanda győzött, Kövér Márton ezüstérmet szerzett

A női kajakban már jóval többen, 16-an vállalták az indulást. Kiszli Vanda győzelméhez kétség sem férhetett, 21 másodperccel előzte meg a dán Pernille Hostrupot. Csépe Panna a hetedik helyen ért célba.

Kiszli Vanda győzött, Kövér Márton ezüstérmet szerzett

A világkupa holnap a klasszikus maratoni számokkal folytatódik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók