Kifogástalan hozzáállással dolgoztak

Az ifjúsági kajakos válogatott keret után a serdülők is megjárták a múlt héten a Tatai Edzőtábort. A négy napos összetartáson Makrai Csaba utánpótlás kajak szövetségi kapitány, és a megbízott edzők is úgy látták, hogy ez a korosztály nagyon sikeres lehet a következő években.

A fiúk Major Ildikó és Kovács Gábor, a lányok pedig Czina László és Márfi Gábor vezetésével dolgoztak csütörtöktől vasárnapig Tatán. A program ezúttal is a futásból, úszásból, és erősítésből állt. 

“Éppen csütörtökön érkezett meg viharos széllel a nagy hideg, a fiú kajakosok ennek ellenére külön jelezték, hogy a kijelölt program szerint szeretnék lefutni a két kört a tatai Öreg-tó körül, ami önmagában 14 kilométert jelentett a mínusz 5-6 fokos, jeges szélben, embert próbáló időben. - mondta Makrai Csaba. - Ez a hozzáállás az egész társaságra jellemző volt ebben a négy napban, 

a keret minden tagjának kifogástalan volt a mentalitása,

ezt a táborban jelenlevő edző kollégák is megerősítették. Azt kell mondanom, hogy gratulálhatunk az őket felkészítő klubedzőknek.”

A négy napos edzőtábor végén a már bevett szokás szerint Makrai Csaba és kollégái összehívták a keretet, és értékelték az elvégzett munkát. 

“Elmondtuk a gyerekeknek, hogy nemcsak minőségben, hanem mennyiségben is jelentős munkát végeztek, hiszen a futások mellett tartottunk két órás konditermi tréningeket, és négy kilométeres úszásokat is. Az értékelésnél elhangzott az is, hogy a mutatott forma alapján láttunk különbségeket, ennek ellenére mindenki megérdemelte a dícséretet. Azzal kapcsolatban is kaptak útmutatást, hogy miben kell még fejlődniük, hogyan léphetnek tovább, valamint megköszöntünk a munkájukat. A jelenlegi két serdülő korcsoport 

kifejezetten jó fizikumú

és kiváló szellemiségű versenyzőkből áll. Ha így folytatják a munkát, akkor a következő években is sikeresek lesznek” - zárta gondolatait az utánpótlás szövetségi kapitány. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók