Két magyar ezüst szombat délelőtt

A gyorsasági kajakban világbajnok Rasztotzky Eszter a 40 évnél idősebb női mezőnyben lett ezüstérmes a 200 méteres sprintben, az ifik között pedig Slekta Réka lett második. A felnőttek között a női számot orosz, a férfit pedig meglepetésre új-kaledóniai versenyző nyerte.

A balatonfüredi SUP-világbajnokságon szombaton délelőtt a 200 méteres sprintdöntőket rendezték.

A női 40+ kategóriában Rasztotzky Eszter nagyon jól kapta el a rajtot, az első 50 méteren vezetett is, végig nagy csatában volt az aranyéremért. A hajrában a német Lier megelőzte, és végül fél másodpercnyi előnnyel győzött, viszont a magyar versenyző mögött a harmadik helyen befutó német már több mint három másodperccel később érkezett. 

Két magyar ezüst szombat délelőtt

“Sokat gyakoroltuk a rajtokat a férjemmel, aki az edzőm, illetve apukám is kajakedző, ő is ezt tanítja meg a gyerekeknek először. - mondta Rasztotzky Eszter. Nagyon boldog vagyok, hogy itt versenyezhetünk Balatonfüreden, a helyszín fantasztikus, itt van az egész családom, a szüleim, a férjem, a két gyerekem, a húgom, nekünk 

ez egy nagyon szép családi esemény 

lett.”

Az ifjúsági női döntőbe négy spanyol versenyző, valamint egy cseh, portugál és német deszkás került be Slekta Réka mellé. A magyar lányt végül csak egyetlen spanyol, Gordillo tudta megverni, a szintén spanyol Caimari két tizedmásodperccel érkezett mögötte.

„Nagyon örülök az ezüstéremnek, sokat készültem erre a versenyre. - mondta Slekta Réka. - A döntő előtt görcsben volt a gyomrom, de próbáltam mindent kizárni, és arra koncentrálni, hogy a rajt és a verseny is jól sikerüljön. 150 méternél volt egy holtpontom, de éreztem, hogy jön fel a másik spanyol lány, ezért próbáltam tartani a pozíciómat. Nyolc évig kajakoztam, de idény nyáron úgy éreztem, hogy kell egy kis változás az életembe, és 

komolyabban két hónapja SUP-ozok.”

Két magyar ezüst szombat délelőtt

A felnőtt női döntőben az orosz Prokhorova győzött hét tizedmásodperccel honfitársa, Novitskaya előtt.

“Nagy verseny volt, de a fejemben nem így képzeltem el. - mondta a friss világbajnok Eleme Prokhorova. - Mindig nagyon sokat készülök a rajtra, hogy gyorsan elhúzzak a többiektől, de nagyon elszúrtam az indulást. A táv közepén oldalt váltottam a lapáttal, de úgy éreztem ebből nem lesz érem se, aztán csak mentem előre. Nem is erre készültem igazán, sokkal inkább a hosszútávra és a technikai versenyre. 

Egy valóra vált álom nekem ez a világbajnoki cím.”

Kovács Sára a hetedik helyezést szerezte meg a világ legjobbjait felvonultató döntőben. 

A férfi sprintben meglepetésre az amerikai esélyes, Conor Baxster kikapott, a táv második felét jobban bírta a tegnap hosszútávon ezüstérmet szerző új-kaledóniai Noic Garioud. 

Két magyar ezüst szombat délelőtt

"Egy hónapot készültem csak erre a sprintszámra. Szerettem volna jó eredményt elérni, de nem gondoltam, hogy nyerhetek. Próbáltam nyomni a végéig, és hogy legyőzhettem Connort, az külön öröm számomra. Tegnap ezüstérmes lettem hosszútávon, amire nem is készültem, így talán annak egy picit jobban is örülök, de mindkét érem boldoggá tesz. A verseny hangulata fantasztikus, gratulálok a magyar szervezőknek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók