Hősök és világbajnokok gáláznak Miki bácsi emlékére

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is megrendezik a II. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Bajnokságot. A február 10-én a Megyeri úti jégcsarnokban tartandó, a nézők számára ingyenes emléktornán ráadásul a számos kiváló kajak-kenu versenyző mellett a magyar hoki aranygenerációja is jégre lép egy gálameccs keretében.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes ifjabb Foltán László fejéből pattant ki az ötlet, hogy az egykori legendás edző, Séra Miklós emlékére jégkorongtornát rendezzenek. A 60 évesen, 2007-ben elhunyt szakember kajak-kenu és jégkorong szakedzői diplomát is szerzett, és volt az ifjúsági jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya is. Kajak-kenus tanítványai olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címeket nyertek, köztük a kétszeres olimpiai bajnok és olimpiai ezüstérmes Horváth Gábor a legeredményesebb, ám a sprintszámokban érmeket halmozó, hétszeres világbajnok Fehérvári Vince és az ötszörös világbajnok Beé István is az ő irányításával készült. Miki bácsi télen rendszeresen vitte amolyan kiegészítő mozgásra jégkorongozni kajak-kenus tanítványait.

A Séra Miklós Emléktornát tavaly először rendezték meg, és hatalmas siker volt, lúdbörös pillanatokkal teli, ezért nem volt kérdés, hogy az idén, második alkalommal is megtartják az emlékeseményt.

Ilyen volt a tavalyi torna:

„Az idén nyolc csapat nevezett a tornára, a lebonyolítása és szabályrendszere pedig ugyanaz lesz, mint tavaly. Csak olyanok alkothatnak egy csapatot, akiknek kajak-kenus múltjuk van – kezdte Foltán László szervező. – Változás ugyanakkor, hogy a torna közben, a selejtezők és az elődöntők között

egy gálameccsel is kedveskedünk a szurkolóknak.

A magyar jégkorong aranygenerációja, közte a sapporói divízió I-es világbajnokságon aranyérmet nyert több klasszis hokis is jégre lép a kajak-kenus olimpikonokkal, valamint Haller Ákos evezős világbajnokkal és Boczkó Gábor világbajnok, olimpia ezüstérmes vívóval kiegészített vegyes csapatban.”

A sapporói hősök közül és abból a bizonyos aranygenerációból korcsolyát húz a gálameccsen Vass Márton, Tokaji Viktor, Peterdi Imre, Szélig Viktor, Hoffmann Attila, Jánosi Csaba, Gebei Péter és Kangyal Balázs is, utóbbi játékosnak Miki bácsi is volt az edzője. A kajak-kenus olimpikonok csapatában ott lesz többek között Horváth Gábor, Fidel László, Bozsik Gábor, Beé István és Boros Gergely.

„Amikor elmondtam a kajak-kenusoknak, hogy milyen egykori kiváló jégkorongozókkal fognak együtt játszani, szinte mindenkinek leesett az álla. Hiába vagyunk tele olimpiai és világbajnok versenyzőkkel,

nekünk ez hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen jégkorongozókkal léphetünk egy jégre”

– mondta Foltán László.

Az emléktorna február 10-én, vasárnap 15.30-kor kezdődik a Megyeri úti jégcsarnokban, a kétszer 20 perces gálameccsen pedig 19.00-kor indul útjára a korong.

A belépés ingyenes, sőt, a szervezők az első száz érkező szurkolónak ingyen italkupont adnak, de a büfében egyébként is lehet majd vásárolni meleg teát, forralt bort vagy épp zsíros kenyeret, a hamisítatlan téli jeges programok elmaradhatatlan kellékeit.

A tornáról további információ az esemény Facebook-oldalán található:

II. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Bajnokság

null

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók