Holnap rajt Belgrádban!

Ifjúsági és U23-as Eb

Helyzetjelentés Belgrádból! A csapat már teljes létszámban jelen, az időre nincs panasz, csütörtökön rajt 1000 méteren.

A keddi első delegáció után megérkezett a magyar csapat másik fele is a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságra. Versenyzőink csütörtökön és pénteken az elő- és középfutamokban állnak rajthoz, míg hétvégén már az éremszerzés a tét.

„Egyelőre nagyon meleg van Belgrádban” – így kezdte beszámolóját Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány, aki kedden az első különítménnyel érkezett meg a szerb fővárosba.

“Tegnap az első csoporttal elfoglaltuk a szállást, ma délelőtt ők már edzettek és mérlegeltek is. Most délután érkezett meg a csapat másik fele, ők egyenesen a pályára buszoztak és ők is megkezdték az ilyenkor szokásos előkészületeket – mondta Dónusz Éva, aki kitért a csapat esélyeire is. – Az ifjúságiaknál vegyes válogatottal érkeztünk, vannak tapasztalt versenyzőink, de természetesen bekerültek újoncok is a válogatottba, akik azonban már a tavalyi szegedi ORV-n tapasztalatot tudtak szerezni. Az U23-asok többsége pedig korábban már szerzett nemzetközi rutint, akadnak olyan indulóink, akik rajthoz álltak a szegedi Világkupán is. Hogy mit várok a versenyzőktől? Nem térnék ki számokra, inkább azt mondom, bízom a magyar kajak-kenu sport színvonalában. Szépen haladjunk lépésről-lépésre, jussunk túl az elő- és középfutamokon.”

A magyar csapat ma este részt vesz a megnyitó-ünnepségen, csütörtök reggeltől pedig megkezdi a versenyeket.

A magyar csapat:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók