Mégse

Három fiatalt delegálunk a thaiföldi SUP világbajnokságra

November 15-19. között Pattayában rendezik meg az ICF SUP Világbajnokságot. A magyar színeket a merevdeszkás versenyszámokban az ifjúságiaknál Kocsis Csillag, Szabó Zénó, a felnőtteknél Slekta Réka fogja képviselni.

Hír

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége csütörtökön elfogadta a thaiföldi SUP világbajnokságra utazó kerettagokat. Tóth Dávid szakágvezető elmondása szerint, komoly esélyekkel indulnak a fiatalok novemberi viadalon.

„Mindhárom versenyzőnk rengeteg energiát fektetett a felkészülésbe, Kocsis Csillag és Szabó Zénó több hetes edzőtáborban készült az idei szezonra Spanyolországban. Slekta Réka pedig egyetem mellett minden szabadidejét a sportágra fordítja, így ő is komoly felkészülésen van túl.”

Hozzátette, egy olyan fejlődő szakágról beszélhetünk, amely a későbbiekben akár még az olimpiai programba is bekerülhet.

„A SUP az elmúlt 10 évben iszonyatosan nagy fejlődésen ment keresztül, nem lehetetlen, hogy hamarosan arról is lehet beszélni, hogy a szakág helyet kaphat majd az olimpiai programban. Magyar szempontból is nagy sikere van a sportágnak, különösen, hogy 2024 júniusában Szegeden rendezhetjük meg a SUP Európa-bajnokságot.”

Három fiatal tehetséggel veszünk részt a thaiföldi SUP világbajnokságon

A világbajnokságra a még júliusban megrendezett SUP Magyar Bajnokság minősült válogatónak. A Fadd-Domboriban megrendezett versenyen az ifjúságiaknál Kocsis Csillag (Balatonfüred Yacht Club) és Szabó Zénó (Váci Karakán) bizonyultak a legjobbnak, míg a felnőtt korosztályt Slekta Réka (Dunakeszi Kajak Club) fogja képviselni sprint, technikai és a hosszútávú versenyszámban is.

„Csillag és Zénó még csak 16 évesek, mégis az ifjúságiaknál már olyan eredményeket tudnak felmutatni, ami nagyon bíztató lehet a későbbiekre. Nem szeretnék előre elvárásokat, esélyeket megfogalmazni, de Csillag például szerintem nagyon közel lehet akár a dobogóhoz is Thaiföldön.” - fogalmazott a szakágvezető.

Három fiatal tehetséggel veszünk részt a thaiföldi SUP világbajnokságon

A Thai-öbölben egyébként egészen más körülményekkel kell számolni, mint amivel itthon bárhol is találkozhatunk. A magas hőmérséklet és páratartalom nagy hullámokkal párosulhat, így a versenyzőknek erre is fel kell készülniük.

„A három versenyzőn túl természetesen lehetett volna még indulónk, azonban többen a magas anyagi vonzatra hivatkozva léptek vissza. Emellett nagy hátráltató tényező az időjárás is, a körülmények közel sem hasonlíthatóak egy hazai versenyhez. A jövő évi szegedi Eb-n viszont lesz lehetőség a nemzetközi mezőnyben való versenyzésre.” - zárta Tóth Dávid.