Három arany pénteken Ponte de Limában

Maraton Eb

Fiataljaink folytatták remek szereplésüket a Ponte de Lima-i Európa-bajnokságon. Ifjúsági versenyzőink ma két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek, az U23-as korosztályban pedig férfi K-1-ben Petró Ádám győzött. Nem is akármilyen versenyben!

Ifjúsági lány kajakpárosaink nyitották a pénteki versenynapot – méghozzá hatalmas sikerrel! Korsós Zsófia és Nagy Viktória hatalmas fölénnyel nyerte meg a számot egy másik magyar duó, a csütörtökön egyesben győztes Fekete Dorina, valamint párja Tanka Emese előtt. A győztes egység számára még egy büntető kiállás is belefért a táv elején, akkora fölényben voltak a mezőnnyel szemben.

„Tulajdonképpen már az elején megragadtuk az első lehetőséget és leráztuk a többieket. Még egy büntető fél perc is belefért, hiszen az első fordulónál önhibánkon kívül történt egy kis baki, amiért kiállítottak minket. Ám akkor visszaálltunk a versenybe, az élre tudtunk visszaérkezni és zavartalanul nyertük meg ezt a számot” – mondta Nagy Viktória.

„Utólag azt mondom, annyira nem volt nehéz a verseny, bár én előtte nagyon izgultam. A másik magyar hajó új egység, Fekete Dorina megnyerte az egyest, így nem tudtam mire lesznek képesek” – tette hozzá Korsós Zsófia.

Kérdés volt, hogy mit tud majd Vékássy Levente és Redl András párosa a fiúknál, hiszen előbbi csütörtökön az egyes számot nyerte, nem lehetett tudni, hogy mennyit vett ki belőle az a győzelem. Az idei rangsoroló után egymásra találó páros végig taktikusan versenyzett, és nyerte meg Portugáliában az aranyat, míg a harmadik helyre a másik magyar egység, Bodnár Balázs és Horváth Ádám érkezett.

„Nagyon örülök, mert ez volt életem első nemzetközi maratonija és rögtön győzelmet tudtunk szerezni. Levi tegnap próbált tartalékolni, szerencsére harcosak voltunk, sikerült végig az élbolyban maradnunk, s a finisben nagyot robbantva megnyerni a versenyt” – mondta Redl András.

„Mindkét versenyemre azt tudom mondani, hogy nem volt nagy tempó, így az egyesben sem volt olyan küzdelem, hogy az hosszú távú fáradtságot okozott volna – mondta Vékássy Levente, aki a páros múltjáról is beszélt. – A rangsoroló után döntöttünk úgy, hogy felkészülünk a maratonra és bár a bajnokságon az első két kör még érdekesen alakult, végül sikerült összeszoknunk Andrással.”

Az ifjúsági kenupárosok versenyében Hodován Dávid és Kollár Kristóf is a finisre hagyta a döntést, amelynek vége az lett, hogy mindössze fél hajóval kaptak ki a rivális német egységtől, Mikolics Mihály és Bucsi Bence a hatodik helyen zárt. U23-as kenusaink ezúttal nem szereztek érmet, Luczó Dániel a negyedik, Sáling Áron a 11. helyen zárt. Kajakosaink azonban végig tűzközelben voltak: Petró Ádám és Máthé Krisztián az utolsó futáshoz érkezve a győzelemért hajtott, ám mindketten hibáztak az utolsó beszállásnál. Máthé Krisztián el is esett, így a negyedik helyre szorult, Petró Ádám azonban felkapaszkodott és fantasztikus versenyzéssel bezsebelte az aranyat.

“Kemény verseny volt, próbáltuk Krisztiánnal végig uralni, mindig elsőnek kiszállni, hogy egy kis előnyt szerezzünk. Az utolsó két futásra négyen maradtunk, de sajnos az utolsó beszállást elrontottuk, én is és Krisztián is. Nekem telement a hajóm vízzel, úgy kellett a többiek után eredni, hajtani és megmondom őszintén fölfelé nagyon szenvedtem. Aztán a spanyol srácon láttam, hogy a maximumon hajt, bíztam benne, hogy a végén majd nem tud reagálni az indításomra, de hogy a brit mit tud, arról nem volt fogalmam. Tőle tartottam. Szerencsére összejött a győzelem, megvédtem a címemet, amit elsősorbana klubomnak köszönök, mert a támogatásuk nélkül nem sikerült volna ilyen jól a felkészülésem” – mondta Petró Ádám.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók