Fát kapott az olimpiai bajnok

Fábiánné Rozsnyói Katalin, az 1992-ben olimpiai bajnok női kajaknégyes tagjai és Kozák Danuta után Tokió aranyérmese, Tótka Sándor is fát ültethetett az UTE Urányi-Fábián vízitelepén.

Az Újpest olimpiai bajnokának a szakosztály tagjai, köztük felnőtt világbajnoki érmesek, álltak díszsorfalat. 

Fát kapott az olimpiai bajnok

Majd Tótka Sándor Őze István  UTE klubizgató és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke segítségével, valamint Kárai Péter, az MKKSZ alelnöke, és Doma Gergő szakosztályvezető jelenlétében elültette az “emlékezés fáját”. 

Fát kapott az olimpiai bajnok

A vízitelep udvarán korábban az olimpia bajnok Urányi János, Fábián László-páros tiszteletére Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, az 1992-ben Barcelonában aranyérmes női kajaknégyes nevében az egység tagjai, valamint a klub színeiben Rio de Janeiróban három aranyérmet szerző Kozák Danuta ültethetett fát. 

Fát kapott az olimpiai bajnok

A Ginko Biloba, vagy más néven páfrányfenyő nemcsak egy szívós, hosszú életű díszfa, hanem gyógynövényként is számon tartják, a benne található hatóanyagot ugyanis az emlékezet javítására használják. - mondta el Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője. - Ezért választotta az olimpiai bajnokok sikerének mementójaként az emlékezés fájának.”

Az olimpiai bajnok nemcsak a faültetésben vett részt, hanem dedikálókártyákat is aláírt, valamint közös fotókon is szerepelt a szakosztályban sportoló gyerekekkel.

Fát kapott az olimpiai bajnok

“Nagyon megtisztelő, hogy saját fát ültethettem a vízitelepen, az pedig igazán szimbolikus, hogy a klub és a szövetség első embere segített, hiszen az általuk képviselt szervezetek eddig is sokat tettek értem. Jó érzés volt az is, hogy a gyerekek mennyire örültek nekem. - mondta a K-1 200 méter olimpiai bajnoka.

Fát kapott az olimpiai bajnok

fotó: Jani Martin/UTE

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók