Észt vezetőedző lett Pulai Imre

Új utak

Pulai Imre, olimpiai bajnok kenusunk új szerepkörben mutatkozik be. Az Észt Kajak-Kenu Szövetség őt jelölte ki a sportág vezetőedzőjének.

Felkérést kapott Pulai Imre az észt szövetségtől, az olimpiai bajnok öt versenyző felkészítését irányítja a jövőben, köztük van a tavalyi moszkvai Európa-bajnokságon C-1 1000 méteren kilencedik helyezett Joosep Karlson.

„Jooseppel az ICF nemzetközi táborozása során ismerkedtem össze, segítettem az ő munkájában, s a tavalyi Európa-bajnokságon már az A-döntőben lapátolt. Tehetséges srác, van benne elszántság, akarat és fantázia. Mellette még egy fiatal kenus és három kajakos tartozik alám. Van külön edzőjük, én edzéstervekkel segítem a felkészülésüket, de többször utazom ki hozzájuk a Balti-tengerhez és ők is jönnek majd a Kolonics vízitelepre edzőtáborozni – mesélte Pulai Imre, aki a vezetőedzői munka mellett természetesen a saját téli kalandját is folytatja, a szánkó után most bobban szeretné kvalifikálni magát a soron következő téli olimpiára.

„Világkupa és Európa-Kupa helyszíneken is edzettem az elmúlt időszakban, bérelt bobokkal. Most az a legfontosabb, hogy saját bobot tudjunk vásárolni, ami alsó hangon húsz ezer euro körül van. A bobbal kapcsolatban hosszú távú terveim vannak, szeretném bővíteni a csapatot, így az eddigi tolóemberem, Németh Róbert mellé be akarom vonni Remete Soltot és az olimpiai bronzérmes kenust, Zala Györgyöt is” – árulta el Pulai, aki csapatával hamarosan Siguldába utazik edzőtáborozni.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók