Elégedett a kapitány

Kedden a férfi kenu egyesek 1000 méteres futamaival lezárult annak a tesztverseny-sorozatnak az első köre, amelyet a koronavírus-járvány okozta holtszezon miatt írt ki a szövetségi kapitány. Hüttner Csaba elégedett az eddig látottakkal, és abban a szakágban, a férfi kenuban is lát előrelépést, amelyben eddig egyetlen kvótát sem szerzett a magyar csapat Tokióra.

“Elégedettek lehetünk,

minden versenyben voltak jó momentumok, az egyesekben, a párosokban és a négyesekben is léptünk előre – nyilatkozta Hüttner Csaba.

A szövetségi kapitány már többször elmondta, hogy a edzésversenyeken elsősorban azokat az egységeket keresi, amelyek képesek lehetnek jövő tavasszal a szegedi európai pótkvalifikációs versenyen a hiányzó kvóták megszerzésére. Miután női kajakban megvan mind a hat lehetséges kvóta, ezért abban a szakágban nincs szükség tesztelésre. A legnagyobb figyelem természetesen a férfi kenusokra hárul, akik tavaly egyetlen indulói helyet sem szereztek.

“Egyesben nem lepett meg Bodonyi András jó szereplése, ő tavaly is csak néhány centivel maradt le a vb-indulásról Kiss Tamással szemben. Annak viszont nagyon örülök, hogy András versenyhelyzetbe került, és nem tudott több hajóval nyerni itthon, miután felzárkóztak mellé a fiatalok. Fejes Dániel és Adolf Balázs teljesítményével elégedett vagyok egyesben, és párosban is, náluk úgy néz ki

beérett az a sok éves munka,

amit a kenuzásba fektettek” – tette hozzá a felnőtt szövetségi kapitány.

Hüttner Csaba egyelőre úgy látja, hogy az Adolf, Fejes párost megtartja a második tesztversenyre is, a két jobbos kenus tehát egyelőre együtt maradhat, nem kell összetérdelniük balos versenyzőkkel. Bodonyi András pedig továbbra is egyértelműen az egyes felé tereli, így a DVTK kenusa következő fordulóban sem fog párosban versenyezni.

A következő tesztverseny június 23-án lesz Szolnokon, akkor újra a férfi 1000 párosok csatáznak kajakban, és kenuban is. 

“Az első teszten a párosok nagy szembeszélben mentek, szeretném látni, hogy mit tudnak az egységek reálisabb körülmények között. Jó lenne, ha tudnék nekik mérni egy olyan időt is, amit már érdemes viszonyítani a nemzetközi mezőnyhöz. A járvány miatti leállás nem egyformán érintette a válogatott tagjait, volt aki hetekre leállt, és olyan is, aki végig a vízen tudott lenni. Arra számítok, hogy az erőviszonyok a második körre kiegyenlítődnek, és a tesztverseny-sorozat folytatásában

még nagyobb meccseket láthatunk majd”

– zárta gondolatait Hüttner Csaba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók