Együttműködési megállapodás a MET-el

aláírás

Közös oktatási rendszert hoz létre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Edzők Társasága (MET), erről írt ma alá két oldalú megállapodást Molnár Zoltán, a MET, és Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. A kajak-kenu sportág képzési rendszere alapján a trénereknek minden évben kredit pontokat kell gyűjteniük szakmai továbbképzéseken az edzői licenszük megújításához, erre mostantól a MET konferenciáin, és online oktatási felületein is lehetőségük lesz.

A sportág oktatásához megkövetelt naprakész szaktudást az MKKSZ által kiadott, és két évente megújítandó működési engedély, az edzői licensz garantálja. A licensz megújításához kapcsolódó tudást az országos és régiós szakmai konferenciákon, valamint egy e-learning felületen lehet elsajátítani.

“Az aláírt együttműködési megállapodás legfontosabb eleme, hogy mostantól az edzői kreditpontokat nemcsak az MKKSZ által szervezett szakmai platformon lehet begyűjteni, hanem a MET konferenciáin, és az e-learning  felületén is  - mondta Kubina Ádám, az MKKSZ főtitkára. - Ráadásul partnerünk az online oktatási rendszerében biztosítani fog a sportágnak egy saját felületet is, ahol létrejöhet egy nagyon komoly kajak-kenus tudásbázis. Ez azért fontos, mert a sikeres edzőinkben rejlő 

világszínvonalú szaktudás rendszerezése

 és széleskörű áramoltatása segíthetné a sportágban dolgozó többi szakember fejlődését is.”

Az MKKSZ ezért cserébe vállalta, hogy sportágspecifikus edzői tananyagokat ad át  az online képzésekhez a MET számára, valamint a kajak-kenu sport trénereinek továbbítja a Társaság konferenciáival, és egyéb előadásaival kapcsolatos híreket és információkat.

Együttműködési megállapodás a MET-el

Az együttműködési megállapodása aláírása után Molnár Zoltán, a MET elnöke arról beszélt, hogy az általa vezetett Társaság legfontosabb küldetése, hogy minden rendelkezésre álló erőforrással segítse az edzők munkáját, karrierjét, és eredményességét.

“Ha azt szeretnénk, hogy az edzőink, és az egész magyar sport sikeres legyen, akkor a legfontosabb eszköz a tudásismeret átadása - mondta Molnár Zoltán. - Arra is gondolni kell, hogy ma már nemcsak élsportolók dolgoznak edzőkkel, az Európai Unióban kevesebb tanár, orvos, vagy rendőr tevékenykedik, mint edző, jól látszik, hogy a rendszeres testmozgás szerepe felértékelődött. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ezek a szakemberek milyen ismeretekkel rendelkeznek.”

Együttműködési megállapodás a MET-el

A MET elnöke arról is beszélt mennyire példaértékű, hogy az MKKSZ-nél már évekkel ezelőtt kidolgoztak egy olyan programot, ami pontosan leírja mi kell ahhoz, hogy a sportágban dolgozó edzők eredményesek és sikeresek legyenek. 

“Az MKKSZ programja például 

azért nagyon értékes,

 mert pontosan definiálja, hogy mitől lesz sikeres a munkája egy utánpótlásedzőnek. Nem lehet célja az eredmények hajszolása, ugyanis a jó nevelőedző feladata az, hogy a tanítványából a felnőtt sportban legyen bajnok, ezért az edzői elismerések rendszerét a felnőtt korban elért sikerekhez kell igazítani, és ez a szisztéma jól működik a kajak-kenu sportágban” - tette hozzá Molnár Zoltán.  

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók