Egy orral a németek mögött

Tesztversenyen vesz részt a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású férfi kajaknégyes Németországban. A mieink a helyi válogatott hívására érkeztek Münchenbe, és 2 tized másodperccel a tavalyi világbajnok német négyes mögött a második helyen futottak be K-4 500 méteren.

Tavaly a német férfi kajakosok győztek K-4 500-, és 1000 méteren is a szegedi kvalifikációs világbajnokságon, a magyarok (Nádas, Tótka, Birkás Balázs, Kuli) az olimpiai távon akkor ötödik helyezést szereztek, és több mint egy hajóval kaptak ki az aranyérmes Rendschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke összetételű egységtől. 

Ilyen előzmények után rajtolt el ma esős, 10 fokos időben az a futam, ahol a világbajnok hajó, valamint a mieink mellett elindult a tavalyi vb-n 1000 méteren aranyérmes német négyes is, amelyben ezúttal ott ült a olimpia-, és többszöri világbajnok Max Hoff.

Egy orral a németek mögött

“Már a rajt után látszott, hogy a mi négyesünk, és az ötszázas világbajnok német egység között dőlhet el a mai verseny - mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. - Libscherék csak az utolsó 40 métere csúsztak el egy kicsi, addig egymás mellett haladt a két hajó. Összesen 0.2 másodperccel, egy csőrnyivel vertek meg bennünket a világbajnok németek, míg korábban mindig minimum egy hajót kapott a magyar négyes tőlük, ez azt mutatja, hogy idén sikerült előrelépnünk.”

Egy orral a németek mögött

A tesztversenyen holnap K-2 300 méteren, valamint egy 150 méteres váltóban szállnak vízre Hüvös Viktor tanítványai.

A párosban elrajtol majd a Nádas Bence, Tótka Sándor, a Kuli István, Molnár Péter összeállítású egység, valamint a Rauhe, Liebscher, és a Rendschmidt, Lemke duó, míg a 150 méteres váltókban lesz női és férfi kajakos, valamint női és férfi kenus induló is, ugyanis a tesztversenyen részt vesz a teljes német válogatott keret.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók