Átadták a siófoki kajak-kenu pontot

Ünnepség

A siófoki szabadstrand mellett átadott kajak-kenu pont részben Európai Uniós, részben a Nemzeti Sportközpontok (NSK) által biztosított forrásból készült el. A területen vadonatúj öltözők, vizesblokkok, és csónakház épült, amelyben SUP-okat, túra kajakokat és kenukat, sit-on top tengeri kajakokat, valamint sárkányhajót, lapátokat és más kiegészítőket lehet bérelni.

Az eseményen részt vett Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kovács Norbert a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is. 

“Köszönjük a lehetőséget a Nemzeti Sportközpontoknak, hogy a terület, amely korábban más célokat szolgált, mostantól az utánpótlás-nevelést, a szabadidősport, és az élsportot szolgálhatja - mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. - Arra buzdítom a gyerekeket, és a szüleiket is, hogy éljenek a lehetőséggel, és próbálják a ki a Balatonnál a kajak-kenu sportágat.”

 

Átadták a siófoki kajak-kenu pontot

 

Az átadott fejlesztéssel kapcsolatban Schmidt Gábor elmondta, hogy a siófoki új létesítmény tervezése és kivitelezése alatt ismét kiváló volt az összmunka a sportág, és a Nemzeti Sportközpontok között. Az MKKSZ elnöke arról is beszélt, hogy az elmúlt években országszerte már számos hasonló vízitelepet adtak át.

“Amikor négy-öt évvel ezelőtt igazi versenysport szövetségként elkezdtünk EU-s források felhasználásával országszerte kajak-kenu pontokat létrehozni, az volt a célunk, hogy legyenek olyan létesítmények, amelyekben bárki vízre szállhat. - mondta Schmidt Gábor. - Ezeken a helyszíneken az eszközök, és a szakszerű segítség is rendelkezésre áll, a most átadott telep ráadásul nemcsak a kajak-kenut, hanem tulajdonképpen az összes vizes sportágat szolgálja.”

 

Átadták a siófoki kajak-kenu pontot

 

Az átadóünnepségen Boros Gergely az mondta, hogy az egyre népszerűbb tengeri kajak versenyekre való felkészülés egyik központja lehet a most átadott siófoki kajak-kenu pont. Az MKKSZ szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy a kajak-kenu sportág járvány utáni első nagyszabású rendezvénye augusztus 16-án a Fonyód és Badacsony között zajló Hervis Balaton-átevezés lesz. 

Az esemény végén a sporteszközöket a siófoki kajak-kenu egyesület versenyzői avathatták fel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók