A sárkányok is vízre szálltak

Tiszaújvárosban rendezték meg az idei Sárkányhajó Magyar Bajnokság első fordulóját. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Römi Sárkányhajó Klub ismét tarolt.

A vasárnapi szezonnyitó bajnoki fordulón csak mix versenyszámokat rendeztek két távon. Ötszáz méteren hét egység állt rajthoz, de a Römi Sárkányhajó Klub győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Reményi Péter csapata – amelyben ott volt többek között a háromszoros U23-as világbajnok és felnőtt vb-bronzérmes kenus, Bragato Giada is - 14 másodperccel volt gyorsabb a komplett mezőnynél. 

Hasonló volt a leosztás a hosszabb, négy kilométeres távon is annyi különbséggel, hogy itt már 12 hajó versenyzett. Römiék itt is nagy fölénnyel nyertek, közel másfél percet verve a második Erzsébeti Spartacus MTK-ra. 

A sárkányok is vízre szálltak

„Jó versenyek voltak és mindent összevetve elmondhatom, hogy nagy fölénnyel nyertük mindkét számot. – mondta Reményi Péter. – Külön örülök annak, hogy sokan vállalták az indulást, ez mindenképpen jót tesz a sárkányhajó szakágnak. Készülünk tovább, ugyanis szeptemberben

 Racicében rendezik a nemzetek közti világbajnokságot, ahol szintén szeretnénk elindulni.”

A három fordulós magyar bajnokság második állomása július 24-én Győrben lesz, amely egyben a világbajnoki válogatónak is minősül. A sorozat szeptember 11-én Szegeden zárul. A tiszaújvárosi forduló részletes eredményei ide kattintva tekinthetők meg.

A sárkányok is vízre szálltak

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók