A KSI nyerte az Év műhelye díjat

A KSI SE érdemelte ki Az év műhelye-díjat, kajakosai és kenusai, cselgáncsozói és öttusázói 2014-es remeklései nyomán. Az elismerést, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium ítél oda, hagyományosan a tizenkét havi győztes egyike veheti át.

Az elmúlt esztendő eredményei alapján a Az év műhelye kuratóriuma úgy döntött, hogy ezúttal nem egyetlen szakosztály, hanem egészen különleges sikerei nyomán a KSI SE nyeri el a címet, mivel tavaly három szakosztálya (judo, kajak-kenu, öttusa) is kiérdemelte A hónap műhelye-díjat.

Júniusban az egyesület kajakosai és kenusai vívták ki az elismerést. Váczai Enikő a pöstyéni maratoni Eb-n az U23-as korosztályban egyesben, a felnőttek között párosban nyert, míg a Bánki Lilla, Rekop Csenge Virág kettős az ifjúsági mezőnyben győzött. A korosztályos Eb-n és vb-n is értékes helyezéseket szereztek a KSI-s versenyzők: Racskó Fruzsina kajak négyesben lett Európa-bajnok 500 méteren.

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetséget is nagy örömmel tölti el ez a díj, büszkék vagyunk a KSI-ben dolgozó szakemberekre, az egyesület sportolóira – mondta Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója. – A KSI hagyományosan utánpótlásnevelő egyesület, évtizedekre visszamenőleg rendkívüli sikerekkel büszkélkedhetnek, ami köszönhető annak a szakmaiságnak és szellemiségnek, amely folyamatosan átöröklődik az egyesületben. A kajak-kenu szakosztály nem csak az utánpótlásnevelésben jár az élen, ma már több olyan felnőtt versenyzőjük is van, például Mike Róbert, Vasbányai Henrik és Vad Ninetta, akik a riói olimpiára készülnek, Bara Alexandra révén pedig kiváló maratoni versenyzővel büszkélkedhetnek. A klubban minden korosztály és minden szakág megtalálható, és olyan kiváló edzők irányítják a felkészülést, mint Oláh Tamás, Mórocz István, Agócs Mihály vagy Koletics Miklós, akik garanciát jelentenek az eredményességre. Agócs Mihály például az egyik legjobb utánpótlásedző az országban, az ő kezei közül került ki több olimpiai bajnoka is a sportágnak. Ráadásul az egykori tanítványok sem tűnnek el, több versenyző ma már edzőként dolgozik a gyerekek mellett, a jelen nagy bajnokai pedig szívesen térnek vissza nevelőegyesületükbe, ahol nem csak életre szóló élményeket, de életre szóló sikereket is kaptak. Úgy érzem, a kuratórium jó döntést hozott, hiszen az ország egyik legerősebb utánpótlásbázisát választotta meg az év műhelyének.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók