A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

Áprilisban a Mosoni-Dunán rajtolt el a Hazai Vizeken négy állomásos szabadidős sorozat, amelynek második fordulója a Dunakeszi Futam lesz június 3-án. Előzetes nevezésre június elsejéig van lehetőség az evezzitthon.hu oldalon.

A 2023-as Hazai Vizeken sorozat nyitóhelyszínén, a Mosoni-Dunán több, mint 400-an vettek részt. Fantasztikus nyitánya volt ez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szabadidős eseménysorozatának. A következő állomás a szintén kihagyhatatlan Dunakeszi lesz június 3-án, tehát belevágunk a nyárba.

A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

A Dunakanyar kapuja a vízitúrázók egyik legkedveltebb helyszíne, nem csak a Duna nyugodt folyása, hanem a Dunakeszi Szabadstrandot körülvevő kikapcsolódási lehetőségek szempontjából is. Itt minden adott egy hétvégi, aktív családi, vagy baráti kikapcsolódáshoz.

Az esemény résztvevőit békés, széles vízfelület várja majd. A táv 11 kilométer, amely a szabadstrandról indulva, az M0-ás híd irányába haladva, majd egy fordulót követően visszaevezve alkot egy kört. A táv kajakkal, kenuval, outriggerrel, valamint sárkányhajóval is teljesíthető, de SUP-osok számára is megrendezésre kerül egy négy kilométeres szakasz, amely szintén a Dunakeszi Strandról indul. 

A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

Minden résztvevőt online emléklappal és a táv teljesítésekor befutóéremmel díjaznak, továbbá kategóriánként az első három helyezett egyedi Hazai Vizeken éremmel térhet haza.

A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

Előzetesen nevezni június 1-éig van lehetőség az evezzitthon.hu oldalán, ezt követően pedig azok, akik indulni szeretnének, de még nem regisztráltak, június 3-án a helyszínen tudnak nevezni. A Dunakeszi Futam egyben Ötpróba pontgyűjtő állomás is, így várjuk a lelkes Ötpróbázó sportolni vágyókat is a Dunakanyarba. A futammal kapcsolatos minden további információ szintén elérhető a fenti linken.

A Hazai Vizeken sorozatnak ezt követően még két további állomása lesz idén, előbb a Körösök egyik legszebb helyén, Szarvason (június 18.), illetve a nyár végén Balatonfüreden (augusztus 26.) lehet majd vízre szállni a vízitúrák kedvelőinek. 

A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

Minden állomáson pontokat lehet gyűjteni az egyes kategóriákban, amelyek a szezon végén összesítve lesznek és kiderül kik voltak a 2023-as Hazai Vizeken sorozat legjobbjai.

A Dunakeszi Futammal folytatódik a Hazai Vizeken

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók