A csapat rendben van, a körülmények kevésbé

A hétvégén megérkezett Halifaxbe a magyar kajak-kenu válogatott, ahol szerdán veszi kezdetét az idei szezon fő versenye, az ICF felnőtt gyorsasági és parakenu világbajnokság. Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány elmondta, a körülmények hagynak kívánni valót maguk után, az időjárásra azonban nem lehet panasz.

„Múlt pénteken szállt fel a gépünk Budapesten, de csak a szombat hajnali órákban érkeztünk meg a szállásra, mivel a Montreal-Halifax járatunk késett. – foglalta össze röviden a kiutazást Hüttner Csaba. – A megérkezést követően természetesen a szálláson egyből mindenki lefeküdt. Itt öt órával visszább vagyunk a magyar időhöz képest, pár versenyző még küzdött tegnap az átállással, de mára már mindenki rendben van.”

A csapat rendben van, a körülmények kevésbé

Az épeknél 32, para szakágban pedig nyolc magyar versenyző állhat majd rajthoz a csütörtöktől vasárnapig tartó világbajnokságon. A csapat az elmúlt napokban természetesen a pályát is birtokba vette. Hüttner Csaba elmondta, bár a szállástól csak tíz percre van a pálya, az ottani körülmények nem mondhatók éppen ideálisnak.

„A tó partján a versenyzők sátrakban vannak elhelyezve, illetve mobil épületek vannak felállítva, ráadásul a logisztika sem megoldott, hiszen a hajók, a célvonal és a sátrunk között is több száz méter a távolság. Az étkeztetéssel már a szálláson is volt problémánk, de az közben megoldódott, viszont a pályán a sátrakba behozott étel egy szendvics, illetve egy kis zöldség, ami a versenyzők számára nem megfelelő. A víz viszont legalább jónak mondható és az időjárás is remek.”

A csapat rendben van, a körülmények kevésbé
Lake Banook (exploredartmouth.ca)

A kapitány hozzátette, mindenki készül már a szerdai rajtra, már csak az utolsó simítások vannak hátra.

„Szerencsére mindenki jól van, a versenyzők próbálják belőni a pályát, mi pedig a szakmai stábbal hitelesítjük a hajókat, beállítjuk a súlyt és felmatricázzuk őket.” – mondta Hüttner Csaba.

A csapat rendben van, a körülmények kevésbé

A Banook-tavon legutóbb 2009-ben rendeztek felnőtt világbajnokságot. Az idei szezon fő versenyén szerdán és csütörtökön elő-és középfutamokat rendeznek, pénteken para szakágban osztják ki az első érmeket, szombaton és vasárnap pedig az épek döntőit rendezik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók