2022 a visszatérés éve lesz

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) eltökélt célja, hogy a következő szezonban minden szakágban újra a világjárvány előtti rendszerben és színvonalon rendezhessék meg versenyeiket.

A szervezet tájékoztatása szerint, a római kongresszuson a 10 szakág vezetője egyöntetűen felelősséget vállalt arra, hogy két év után visszaállítsák a sportágukat a pandémia előtti szintre.

Bár a legtöbb versenyt idén már sikerült megtartani, az utazási korlátozások miatt az ezeken résztvevő sportolók és országok száma jelentősen csökkent a világjárvány előtti időszakhoz képest. Jövőre mind a 10 szakágban lesz világbajnokság és remélhetőleg a pályák is megtelnek.

Az ICF külön kitér az idei maraton világbajnokságra, amelyet októberben rendeztek Romániában. A verseny egyben kvótaszerző esemény is volt a jövő évi Világjátékokra (amelyen Kiszli Vanda és Boros Adrián is indulási jogot szerzett Magyarországnak), mégis az utazási korlátozások miatt sokan nem tehették meg, hogy részt vegyenek rajta.

2022 a visszatérés éve lesz

„A bascovi világbajnokság nagy kihívás volt. – nyilatkozta Ruud Heijselaar, a maraton bizottság elnöke. – A bizonytalan idő miatt a szervezőknek nem volt egyszerű dolguk, hiszen még egy hónappal a verseny előtt sem volt biztos, hogy megrendezhetjük. Végül azonban fantasztikus vb-t zártunk, 34 nemzet és több, mint 600 sportoló részvételével, amiért minden elismerés megilleti a szervezetet.”

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség már közzétette a jövő évi versenynaptárát is, amely ide kattintva megtekinthető.

 

forrás: www.canoeicf.com

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók