Több számban is újráztak a szolnoki második korosztályos válogatón

Pénteken folytatódott a II. Ifjúsági és U23 válogatóverseny Szolnokon. Összesen 11 A-döntőt rendeztek Holt-Tiszán, vegyesen kajak és kenu versenyszámokban is. Kenuban a győzteseket tekintve nem történt változás az első válogatóhoz képest. A kajakosoknál ennél valamivel árnyaltabb az összkép, de kiemelendő Szegedi Angelina és a Samu Péter, Hidvégi Zalán páros, előbbi K-1 500-on, utóbbi K-2 500 méteren indulhat címvédőként majd a plovdivi világbajnokságon.

A délelőtt folyamán több elő- és középfutamot rendeztek, a sort egyedül az ifi lány kenu kétszáz kettes döntője szakította meg. Ez a szám egyedül az Európa-bajnokság programjában szerepel, a szolnoki válogató délelőtti döntőjét pedig a Matkovics Vanda Zita, Paragi Petra kettős nyerte, amely egy nappal korábban ötszázon is a legjobbnak bizonyult. A lányok ráadásul mindkét távon győztek az első válogatón is. Hasonlóan nem kell szétlövést tartani női C-1 200 méteren sem, hiszen Győre Panna simán nyerte a második válogatót is, megelőzve Sárkány Rékát és Matkovics Vanda Zitát.

Az ifjúsági kenusoknál maradva, a férfi C-2 500 méteren az első válogatóhoz hasonlóan ezúttal is a Kurczina Máté, Mitropoulos Iliász páros magabiztos győzelmet aratott a Pálfalvi Viktor, Gyányi Milán egység előtt. Gyányinak ami páros hajóban nem jött össze, az egyesben már sikerült: C-1 500 méteren szoros csatában, mindössze 14 ezredmásodperccel megelőzve klubtársát, a szintén szegedi Marenec-Dózsa Zsombort győzött és ezzel duplázott, ami a válogatókon aratott sikert jelenti.

Kajakban Szegedi Angelina a csütörtöki négyes után, pénteken egyesben is győzni tudott. A Kis-Duna SE versenyzője az első válogatót is megnyerte ebben a számban, így készülhet a világbajnokságra, ahol címvédőként állhat majd rajthoz. Angelina mögött ezúttal Debreczeni Lora Szkarlett lett a második, Pető Hanna pedig a bronzérmes. A fiúknál ugyanebben a számban Gazdag Marcellnek sikerült a duplázás, mögötte Szabó Leventének sikerült elcsípnie a második helyet.

Női K-1 200 méteren változás Bauer Zita ért be elsőként, Jeszkel Pannát megelőzve. Bonyolítja a helyzetet, hogy az első válogatón egyikük sem indult ebben a számban, akkor egyébként Tölgyesi Flóra nyert Csáti Csenge előtt. A fiúknál is új győztes született Szolnokon ebben a számban míg az első válogatón Juhász Máté győzött Hoffer Benedek előtt, addig most Szabó Levente állhatott a dobogó legfelső fokára, míg az ezüstérmet Gál Vince szerezte meg.

K-2 500 méteren ezúttal is a Samu Péter, Hidvégi Zalán duó végzett az élen. A világbajnoki címvédő páros mögött az Avar Tamás, Juhász Máté kettes lett a második, míg a dobogó legalsó fokára a Konyecsni Milán, Mertz Attila egység állhatott fel.

Az U23-as korosztályban két számban rendeztek döntőt a Holt-Tiszán. Férfi K-2 500 méteren a Kollek Bálint, Kozma Barnabás duó örülhetett, megelőzve a Keller Gergő, Tamási Zsombor kettest. Rugonfalvi-Kiss Janka a csütörtöki ötszáz négyes után, pénteken kétszáz egyesben is aranyérmesként zárta a napot, mögötte Kiskó Réka és Ujfalvi Laura volt a dobogósok sorrendje.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók