Teljes csapattal az Európa Játékokon

A második válogató utáni héten a lehető legerősebb összeállításban utazik a magyar kajak-kenu válogatott az Európa Játékokra, amely 2019-ben a sportág Európa-bajnoksága is lesz egyben.

Az idén az Európa Játékok kajak-kenu versenyeit június 25. és 27. között rendezik, amely abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy a hazai második válogatót az előtte való héten tartják, nem véletlenül.

„Úgy lett felépítve az egész versenyszezon, hogy a válogató után lendületből, csúcsformában utazhassunk az Európa Játékokra, majd egy alapozás után következzen a szegedi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Ebből kiderül az is, hogy várhatóan a lehető legjobb csapattal veszünk részt a minszki játékokon, tehát a válogató győztesei állhatnak majd rajthoz. Igaz, a nevezéseket már le kellett adni, de 24 órával a technikai értekezlet előtt még lehet módosítani.

Minszkben 2016-ban ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot rendeztek, ugyanezen a pályán lesz a verseny az Európa Játékokon is. „Egy kiváló pályáról van szó, amelynek az egyik oldalán van csak lelátó, így, ha oldalszél van, akkor az okozhat itt is gondot, de szélcsendes időben, vagy hátszél, esetleg szembeszél esetén teljesen ideális a pálya. Mindkét oldalán lehet követni biciklivel a futamokat, nagy területek vannak. A vébén a versenyzői terület kicsit messze volt a céltól, de ha azt közelebb hozzák, akkor szinte tökéletes lesz a pálya” – mondta Hüttner Csaba.

A magyar sportolók hét arany-, négy ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek a négy évvel ezelőtti Európa Játékokon, ebből négy aranyat és öt bronzérmet a kajak-kenusok nyertek. Az idén Európa-bajnokság hiányában gyakorlatilag ez lesz a sportág kontinenstornája, a szövetségi kapitány szerint ennek megfelelően komoly Eb-mezőny várható.

„Biztos vagyok benne, hogy a két Világkupa után, a világbajnokság előtt a teljes európai élmezőny képviselteti majd magát.

A négy évvel ezelőtti eredménnyel most is tökéletesen elégedett lennék, hiszen egy-két számot leszámítva szinte csak olimpiai számokban rendeznek majd futamokat az Európa Játékokon.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók