Szépségkirálynő lett válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma

Február első hétvégéjén rendezték meg immáron ötödik alkalommal a Miss Spinner International szépségversenyt, ahol a döntőbe jutott kilenc kerekesszékes hölgy közül válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma fejére került a korona. Habár a fiatal szegedi sportoló élvezte a kitekintést az edzésekkel teli hétköznapokból, amint vége lett a versenynek már újra edzésbe is állt.

A még csak 20 éves Dalmát kilenc döntős közül választotta meg legszebbnek a hírességekből álló zsűri a Miss Spinner International szépségversenyen. A rendezvényre olyan hölgyek jelentkezhettek, akik kerekesszékben élik mindennapjaikat. Hét magyar, egy olasz és egy orosz versenyző egy nem mindennapi eseményen volt a figyelem középpontjában, ahol külön erre a döntőre koreografált tánccal mutatták be, hogy kerekesszékben is van élet.

„Ahogy székbe kerültem elkezdtem nézelődni és hamar rátaláltam a Miss Spinner International szépségversenyre – emlékezett vissza a jelentkezésére Boldizsár Dalma. – Decemberben hirdették ki a döntősöket, múlt héten pedig a felkészítő tábor és a verseny volt.”

Szépségkirálynő lett válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma

Dalma mögött igen sűrű időszak áll, hiszen a sport mellett az egyetemen is helyt kellett állnia. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának biológia szakán végzi, ahol a vizsgaidőszak végeztével vágyott már egy kis kikapcsolódásra is.

„Néha nem árt egy kis pihenő. Az utóbbi hónapokban mindent párhuzamosan, keményen toltunk – az edzéseket és a tanulást is, sőt a vizsgaidőszak igen húzós volt. Jó volt egy kicsit kizökkenni a hétköznapokból, az edzésekből és az iskolából is – mesélt Dalma az elmúlt időszak fáradalmairól, illetve a szépségverseny döntőjében átélt sikerről. – Ahogy vége lett a versenynek álltunk is vissza az edzésekbe. Sőt pont 

azt éreztem, hogy a kis kikapcsolódásnak köszönhetően sokkal jobban megy, mint előtte.”

Szépségkirálynő lett válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma

Az idő valóban egyre sürgetőbb, hiszen már csak pár hónap és megkezdődik a 2024-es versenyszezon, Dalmáék is már erre fókuszálva építik fel edzéstervüket.

„Járunk teljes testes rehabilitációra, ami nagyban segít a törzserősítésekben - ez a kajakban és a kenuban is egyaránt elengedhetetlen. Alapozunk kemény kondis edzésekkel, de most már kezd viszonylag jó idő lenni, ezért kacérkodunk a gondolattal, hogy lassan vízre is kéne szállni.”

Szépségkirálynő lett válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma

Dalma 2022-ben indult először versenyen a para szakágban, kajakban (KL2) kezdte, de tavaly már a kenuban (VL2) is megmérettette magát.

„Mindkettő kategória fontos a számomra, nagyon szeretem, így nem fogom egyiket sem háttérbe szorítani. Szeretnék mindkettőben továbbra is versenyezni és a lehető legjobb eredményeket elérni – fejtette ki idei ambícióit Dalma, majd a versenytársakra is kiért. – Sokat tanultunk a versenyekből, a társak technikájából. Rengeteg videót nézek, próbálom felépíteni a futamokat és amint vízre tudunk szállni próbáljuk majd a megszerzett tudást kamatoztatni is.”

A szegedi tehetség idén kenuban akár megcélozhatja a paralimpiai részvételt is, ehhez a májusi szegedi világbajnokságon kell megszereznie a kvótát. Esélyei kihangsúlyozta: „Azt gondolom, hogy 

nem másokhoz, hanem saját magamhoz képest kell mérni a teljesítményem. 

Ha magamhoz képest tudok fejlődni, akkor az már hatalmas előrelépés lesz nekem.”

Gratulálunk Dalmának a Miss Spinner International szépségverseny megnyeréséhez!

Szépségkirálynő lett válogatott paraversenyzőnk, Boldizsár Dalma

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók