Szegedi Angelina és Hidvégi Zalán is triplázott Szolnokon

Végéhez érkezett vasárnap az 2024-es szezon I. Ifjúsági Válogatója a Holt-Tiszán. Az utolsó délutánon kilenc döntőt rendeztek. Hidvégi Zalán és Szegedi Angelina személyében két ifjúsági világbajnokunk is tökéletes hétvégét zárt. Zalán a pénteki ötszáz négyes, valamint a szombati ezer egyes után, vasárnap Samu Péterrel ötszáz párosban is győzött, míg Angelina a zárónapon ötszáz egyesben tette fel a koronát szolnoki teljesítményére.

A délelőtti az előfutamok után, az első finálét délután, férfi C-2 500 méteren rendezték meg, amelyet a Kurczina Máté, Mitropoulos Iliász egység nyert meg. Őket a Pálfalvi Viktor, Gyányi Milán páros, majd a Szegi Zsombor, Vonga Ádám követte. Az aranyérmes egység a korábban megrendezett tájékoztatóversenyen is hasonlóan szépen teljesített.

Női C-2 200 méteren a már tegnap ötszázon is aranyérmes Matkovics Vanda, Paragi Petra páros állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második a Sárkány Réka, Bernáth Eszter duó lett, míg harmadik helyet a Konkoly Anna, Kirs Alma kettős szerezte meg.

Férfi kenu egyes ötszáz méteren öt elő-, és három középfutam után lehetett bejutni a döntőbe. A fináléban Gyányi Milán volt a leggyorsabb, második Marenec-Dózsa Zsombor lett, a bronzérmet Szimilkó Kolos szerezte meg.

Ehhez képest a női kenu egyes kétszáz méteren csak előfutamokat rendeztek, a fináléban Győre Panna ért be elsőként a célba, már a második sikerét aratva ezzel a hétvégi válogatón. A dobogó második és harmadik fokára Paragi Petra és Matkovics Vanda állhatott fel.

A kajakosok egyik legnépesebb mezőnyét egyértelműen a férfi K-1 500 méter adta, hiszen itt nyolc előfutamot is kellett rendezni. A 73 induló közül a döntőbe már csak kilencen jutottak be, ahol Gazdag Marcell szerezte meg az aranyérmet. Mögötte a második helyen Mircse Zoltán ért célba, míg a dobogó legalsó fokára Kaed Ádám ért fel. K-1 200 méteren Juhász Máté nyert, közvetlenül Hoffer Benedek és Herk László előtt.

A négyszeres ifjúsági világbajnok Szegedi Angelina számára a triplázás volt a tét női K-1 500 méteren, miután a korábbi napokon a négyessel és párosban Debreczeni Lorával is győzni tudott. Ez sikerült is a Kis-Duna SE tehetségének, miután több mint egy másodperces előnnyel ért célba az őt követő Pető Hanna előtt. Rajtuk kívül Gombás Alíz fért még fel a dobogóra. A kétszáz méteren Tölgyesi Flóra lett az aranyérmes. A második helyen Csáti Csenge, harmadikon Katona Réka ért célba.

A nap egyetlen kajak páros döntőjében, férfi K-2 500 méteren Hidvégi Zalán is a harmadik sikerére hajtott Szolnokon. A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia versenyzője idén is azzal a Samu Péterrel ült össze, akivel tavaly Auronzóban ifjúsági világbajnoki címet szereztek. Ahogy a mondás tartja, győztes csapaton ne változtass, Zalánék pedig magabiztos versenyzéssel húzták be az első válogatót. A második helyet az Avar Tamás, Juhász Máté duónak sikerült megszereznie, őket a Konyecsni Milán, Mertz Attila páros követte a harmadik helyen.

A két utánpótlás szövetségi kapitány – Makrai Csaba és ifjabb Foltán László – válogatási elveiről a beharangozó cikkünkben írtunk részletesen. A második válogatót június 21-22. között rendezik majd, ugyancsak Szolnokon. A mostani verseny összes eredménye a results.kajakkenusport.hu oldalon érhető el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók