Sulisárkány – Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

A Magyar Kajak-kenu Szövetség célul tűzte ki az egyesületek és az iskolák közös együttműködését, a sárkányhajó illetve a kajak-kenu sportág népszerűsítését, a diákok aktív testmozgásra való ösztönzését. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2019. évben is elindítja a Sulisárkány programot, így felhívást tesz közzé az eseménysorozat megszervezésének, lebonyolításának, valamint a sportág népszerűsítésének céljából.

A Sulisárkány rendezvénysorozat az MKKSZ által 2010-ben elindított diáksport program, ami az általános iskolás és középiskolás tanulókat ismerteti meg a sárkányhajó sportággal, illetve a víz és vízpart szépségével. A program versenyeket is biztosít a diákok számára és minden év végén a legjobb csapatok mérkőzhetnek meg az országos bajnoki címért.

Célunk a diákok aktív testmozgásra ösztönzése és az egészséges életmód népszerűsítése. A rendezvénysorozat remek alkalmat kínál az egyesületek és iskolák közötti kapcsolatok kiépítésére, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítására, elmélyítésére.

Kiemelten fontos számunkra a kajak-kenu sport alapjainak megismertetése a lehető legtöbb általános iskolás gyerekkel, valamint a vízi élővilág megóvásának és a környezetvédelem fontosságának kihangsúlyozása a programban résztvevő diákok számára.

Nem utolsó sorban pedig a tanév során eldől, hogy kié lesz a „Sulisárkány Bajnoka” cím.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tagszervezetei pályázhatnak, a pályázat beadásának határideje:

2019. február 28.

További részletek az alábbi linken található letölthető dokumentumban:

http://kajakkenusport.hu/szovetseg/palyazatok/

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók