Kiszli és Adolf is éremmel kezdte a kínai szuperkupát

Rövid körös maratoni, illetve szlalom számokkal vette kezdetét magyar idő szerint péntek hajnalban a hangcsoui szuperkupa A 400 ezer dollár összdíjazású meghívásos verseny nyitónapján Kiszli Vanda ezüst-, Adolf Balázs pedig bronzérmet szerzett 3,4 kilométeren.

Vasárnapig összesen négy szakág képviselői küzdenek meg egymással a fantasztikus Fuyang Vízisport Központban, ahol 23 ország több mint 500 sportolója száll vízre. Az 500 méteres gyorsasági számok, illetve a kajakpólós összecsapások szombaton kezdődnek, pénteken a szlalom, illetve a maraton szakág indította be az eseményt.

Utóbbi esetében a rövid körös versenyek kerültek főszerepbe, méghozzá jónéhány magyar indulóval. Kajakban és kenuban is az előfutamokból az első öt helyzett, valamint az előfutamok összesített eredményei alapján a további öt legjobb időeredményt elérő versenyzők kvalifikáltak a három-négy órával későbbi döntőkbe. Női kenuban Matkovics Lili Sára és Hegedűs Dóra Karolina is eleget tett ezen feltételeknek. Az friss U23-as világbajnok Matkovics az ötödik, Hegedűs pedig a nyolcadik helyen végzett. A számot az ukránok klasszisa, Liudmyla Babak nyerte.

Férfi kenuban roppant erős mezőny gyűlt össze, ám Adolf Balázs így is meggyőző teljesíménnyel jutott be a fináléba, ahol aztán a spanyol Jaime Duro, valamint az idei párizsi olimpián ezer egyesben bronzérmes moldáv Serghei Tarnovschi mögött harmadikként ért célba. Négyszeres világbajnok kenusunk mellett Zsidai Máté és Simon Sebestyén is bejutott a döntőbe, előbbi a 13., utóbbi a 15. helyen zárt.

Női kajakban is három magyar induló volt, Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia és Csépe Panna is simán vette az első akadályt. A Metkovicsban néhány hete a világbajnoki címét megvédő svéd Melina Andersson ezúttal is utolérhetetlen volt, mögötte azonban Kiszli Vanda érkezett a második helyen. Czéllai-Vörös Zsófi is nagyot harcolt a dobogóért a spanyol Eva Barrios-szal és a dél-afrikai Saskia Johanna Hockly-val, kétszeres világbajnokunk végül ötödik lett. Csépe Panna a középmezőnyben haladt végig, U23-as világbajnokunk kilencedikként ért célba.

Nagy nevekből a férfi kajakos mezőnyben sem volt hiány, a dánok klasszisa Mads Pedersen azonban még így is kiemelkedett. Két győri indulónk, a világbajnok Boros Adrián és Varga Olivér ott volt a fináléban, előbbi a hatodik, utóbbi a 11. helyen ért célba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók