Ketten a paralimpiáért, több mint 900-an pedig magyar bajnoki címekért és ORV-indulásért küzdenek Szegeden

Csütörtöktől vasárnapig Szegeden rendezik az idei Serdülő, Ifjúsági, U23 Magyar Bajnokságot. A négynapos regattán több mint 900 versenyző áll rajthoz, de nem csak ezért figyelünk majd ismét a Maty-érre. Csütörtökön ugyanis eldől, hogy Kiss Péter Pál, vagy Juhász Tamás indulhat majd KL1 200 méteren a párizsi paralimpián. A döntőket YouTube csatornánkon élőben fogjuk közvetíteni.

A szeptember 6-8. közötti paralimpiai versenyekre hat kvótát szereztünk, öt magyar versenyző indulása pedig már biztos: Boldizsár Dalma, Varga Katalin, Molnár Nikoletta és Suba Róbert is ott lesz Párizsban. Hogy ki lesz a hatodik indulónk, az csütörtökön dől majd el, KL1 200 méteren ugyanis Kiss Péter Pál és Juhász Tamás mérkőzik meg egymással a csapatba kerülésért. A Honvéd kiválóságai közül Juhász áll jobban, Európa-bajnokunk ugyanis még júniusban, az első válogatón legyőzte a szám paralimpiai címvédőjét. Amennyiben a 12:30-kor elrajtoló futamot is megnyeri, bekerül a csapatba, abban az esetben viszont, ha Kiss Péter Pál győz, két órával később szétlövés dönt a kettejük között.

Ami a Serdülő, Ifjúsági, U23 Magyar Bajnokságot illeti, sűrű lesz a következő pár nap, hiszen három korosztályban 81 egyesület, több mint 900 versenyzője száll vízre a Maty-éren. Ráadásul az elmúlt hétvégén megrendezett ICF Ifjúsági, U23 Világbajnokság magyar indulói közül is jónéhányan rajthoz állnak.

Plovdivban az U23-as Opavszky Réka két arany- (C-1 500m és C-2 500m) és egy ezüstérmmel (C-4 500m) a legeredményesebb magyar versenyzőként zárt. Szegeden ötszáz párosban világbajnok társával, Csorba Zsófiával indul, de kipróbálja magát kétszáz és ötszáz egyesben, illetve Horányi Dórával kétszáz párosban, sőt az ötezer méteres rajtlistán is szerepel a neve.

Láthatjuk majd versenyezni még többek között Rugonfalvi-Kiss Jankát, Rendessy Esztert, Kőhalmi Emesét, Pető Hannát, Hidvégi Hunort, Hidvégi Zalánt, Samu Pétert, Kollár Kristófot és Gyányi Milánt is.

A Magyar Bajnokság egyébként válogatóversenynek minősül a szeptember 19-22. közötti szegedi Olimpiai Reménységek Versenyére. Fontos azonban, hogy akik csak olyan versenyzők kerülhetnek be a csapatba, akik nem indultak pozsonyi Eb-n, vagy a plovdivi vb-n.

A KL1 200 méteres paralimpiai válogatót, valamint a Magyar Bajnokság döntőit is élőben közvetítjük YouTube csatornánkon. Az előzetes rajtlistákat ide kattintva lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók